Οι πιο συχνές ερωτήσεις γύρω από την κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική ήταν και παραμένει μια εξαιρετικά δημοφιλής επέμβαση τόσο στο γυναικείο όσο και στο ανδρικό κοινό. Όπως μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Κεραστάρης Δημήτρης, μέσω αυτής επέμβασης μπορούμε να αποκαταστήσουμε την πλειοψηφία των δυσμορφιών που αφορούν το πρόσθιο κοιλιακό τοίχωμα. Είναι απαραίτητο όμως να γνωρίζουμε κάποια πράγματα για την κοιλιοπλαστική πριν αποφασίσουμε να προχωρήσουμε.

Είναι ο γιατρός μου εξειδικευμένος για να πραγματοποιήσει αυτή την επέμβαση;

Η πλαστική χειρουργική απαιτεί χρόνια εκπαίδευσης και κατάρτισης. Οι πλαστικοί χειρουργοί πιστοποιούνται από την Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής. Ο πλαστικός χειρουργός που θα επιλέξουμε εκτός από τις απαραίτητες γνώσεις, είναι καλό να μας εμπνέει σιγουριά, ασφάλεια και να είναι πρόθυμος να λύσει κάθε απορία μας. Άλλωστε η καλή επικοινωνία γιατρού και ασθενούς είναι πολύ σημαντική.

Είμαι καλός υποψήφιος για κοιλιοπλαστική;

Η κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση η οποία απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες που παρουσιάζουν χαλάρωση και περίσσεια δέρματος στην περιοχή της κοιλιάς. Είναι σημαντικό οι υποψήφιοι να βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση και να μην είναι υπέρβαροι. Πρόκειται για μια επέμβαση η οποία αντιμετωπίζει την χαλάρωση των μυών και βελτιώνει ραγάδες, ενώ παράλληλα δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα και σε άτομα μετά από σημαντική απώλεια βάρους που παρουσιάζουν εκτεταμένη χαλάρωση δέρματος.

Η κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις;

Για καλύτερα αποτελέσματα η κοιλιοπλαστική πολλές φορές συνδυάζεται και με λιποαναρρόφηση. Αυτό γίνεται συνήθως όταν απομακρύνουμε περίσσεια δέρματος και ποσότητα λίπους που συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς. Σε κάποιες περιπτώσεις το λίπος που απομακρύνεται, χρησιμοποιείται για να διορθώσουμε ατέλειες σε άλλα σημεία του σώματος ή του προσώπου (αυτομεταμόσχευση λίπους).

Θα υπάρχουν ουλές μετά την επέμβαση;

Οι τομές πραγματοποιούνται σε σημεία τέτοια που μπορούν να καλυφθούν με το εσώρουχο ή το μαγιό. Σταδιακά και με την πάροδο του χρόνου οι ουλές θα εξασθενίσουν και η εικόνα τους θα βελτιωθεί σημαντικά.

Πότε θα δούμε το τελικό αποτέλεσμα;

Τα αποτελέσματα είναι εμφανή άμεσα. Φυσικά, σταδιακά (σε διάστημα μιας με δυο εβδομάδες) όσο υποχωρεί το οίδημα, θα γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακά. Ένα είναι βέβαιο, το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης θα αποζημιώσει σίγουρα τον ασθενή.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.kallisti-medical.gr