Οι Πακιστανοί τρομοκράτες είχαν στόχο και το Εβραϊκό Μουσείο στην Πλατεία Συντάγματος!

Όλο και πιο ανατριχιαστικά στοιχεία αποκαλύπτονται σχετικά με τα χτυπήματα που θα έκαναν οι δυο Πακιστανοί τρομοκράτες, που συνελήφθησαν από τις Αρχές.

Εκτός από το εστιατόριο-συναγωγή στο κέντρο της Αθήνας, οι Πακιστανοί τρομοκράτες είχαν σχεδιάσει αιματηρή επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο στην Πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», αυτός ο στόχος δεν θεωρήθηκε εφικτός λόγω των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονταν στην ευρύτερη περιοχή και έτσι επελέγη εναλλακτικά η εβραϊκή «συναγωγή» στου Ψυρρή. Τα παραπάνω προκύπτουν από τη δικογραφία της υπόθεσης (σ.σ. περιέχει περίπου 200 σελίδες καταγραφών από τα κατασχεθέντα κινητά των συλληφθέντων και 30σέλιδο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ.).

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που εξασφάλισαν «Τα Νέα», η συγκεκριμένη έρευνα ξεκίνησε από ένα ανώνυμο mail που στάλθηκε στις κρατικές υπηρεσίες τον Νοέμβριο και στο οποίο υπήρχε υπόδειξη για το ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο όπου εργαζόταν ένας από τους υπόπτους, καθώς και στοιχεία για τον 30χρονο ομοεθνή και συντοπίτη καθοδηγητή τους με το όνομα «Αμπάς» που φέρεται να βρίσκεται στο Ιράν.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στα δικαστικά έγγραφα, λοιπόν, υπήρξαν αποστολές μικρών χρηματικών ποσών μέσω της εταιρείας Western Union σε συγγενείς των εμπλεκόμενων στο Πακιστάν από τον συντονιστή τους. Ακόμη, σε διαλόγους αναδεικνύεται ότι οι δύο συλληφθέντες (σ.σ. εκπροσωπούνται νομικά από τον αυτεπαγγέλτως διορισμένο δικηγόρο Ηρακλή Στάβαρη) είχαν προσεγγίσει Αλβανό, αγνώστων λοιπών στοιχείων, για να συμμετάσχει σε δολοφονίες Ισραηλινών εκτός της συναγωγής του Ψυρή, κάτι το οποίο αρνήθηκε, απαντώντας ότι αυτός προχωρά μόνο σε χτυπήματα με μαχαίρι.

Επιπλέον, ένας από τους συλληφθέντες έχει υποστηρίξει στην κατάθεσή του ότι θα συμμετείχε στην επιχείρηση δολοφονίας των Ισραηλινών, όχι μόνο λόγω της χρηματικής αμοιβής, αλλά και επειδή φοβόταν τις απειλές που δεχόταν από τον «Αμπάς», ο οποίος φέρεται να έχει διαπράξει ανθρωποκτονίες στο Πακιστάν.

Στο μικροσκόπιο άλλοι 8 Πακιστανοί

Πέρα από τους δύο Πακιστανούς συλληφθέντες, οι Αρχές έχουν εστιάσει και σε ακόμα 8 άτομα που ίσως προσεγγίστηκαν από το δίκτυο για να «στρατολογηθούν».

Μάρτυρας «κλειδί» είναι ένας άνδρας που γνώριζε τον 29χρονο Πακιστανό και φέρεται να είχε φιλικές σχέσεις μαζί του. Ο άνδρας αυτός, που πλέον μένει μόνιμα στην Ιταλία, «έσπασε τη σιωπή» του και μίλησε για όσα γνωρίζει για τον ένα εκ των δύο τρομοκρατών.

Όπως είπε, γνωρίζονται από το 2017, όταν πέρασαν μαζί από την Τουρκία στην Ελλάδα. Έμειναν μαζί, μάλιστα, και σε Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στην πόλη της Δράμας. Έχουν, επίσης, και φωτογραφίες μαζί στο Facebook.

Ο ίδιος τόνισε ότι όσο καιρό τον ήξερε δεν του έδειξε ποτέ σημάδια πώς ετοιμάζει κάτι, ή ότι έχει εξτρεμιστικές τάσεις. Φέρεται να υποστήριζε ότι ο λόγος που ήρθε στην Ελλάδα ήταν βιοποριστικός, ενώ τα χρήματα που έβγαζε τα έστελνε πίσω στην οικογένειά του.

Ο φίλος του τρομοκράτη σημείωσε, επίσης, ότι όσο βρισκόταν στην Ελλάδα εργαζόταν συνήθως ως λαντζιέρης σε εστιατόρια, αλλά και ως εργάτης γης στην ύπαιθρο. Τον περιέγραψε ως ένα ήσυχο και κλειστό παιδί. Δεν του περνούσε από το μυαλό ότι θα μπορούσε να είναι τρομοκράτης. «Δεν πρόσεξα κάτι περίεργο, για να γίνει τρομοκράτης», ανέφερε.