Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να ανακαταλάβουν το Φιδονήσι: Μεγάλες οι απώλειες τους – Την επιχείρηση είχαν σχεδιάσει Βρετανοί

Φιδονήσι

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι απέκρουσε τις προσπάθειες της Ουκρανίας να ανακαταλάβει το Φιδονήσι, ένα νησάκι στη Μαύρη Θάλασσα, και ότι επέφερε βαριές απώλειες στις ουκρανικές δυνάμεις, σε άνδρες, πλοία και αεροσκάφη.

 

Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες οι Ουκρανοί έχασαν 14 μαχητικά και ελικόπτερα, 30 drones και 50 άτομα προσωπικό στην προσπάθειά τους να ανακαταλάβουν το νησί.

Μάλιστα τον σχεδιασμό της επιχείρησης είχε κάνει βρετανική ομάδα αξιωματικών που είναι προσκολλημένη στο ουκρανικό γενικό επιτελείο.

 

Βέβαια οι ακριβείς απώλειες των Ουκρανών ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί ενώ κατά μία άλλη πηγή αναφέρεται ότι η επιχείρηση ξεκίνησε όταν οι Ουκρανοί χτύπησαν με drone TB-2 το ρωσικό περιπολικό.

 

Ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Ολέξι Αρέστοβιτς είπε νωρίτερα, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε μέσω του YouTube, ότι η Ουκρανία δεν προσπαθεί να ανακαταλάβει το νησί Ζμίνι (Φιδονήσι) επειδή είναι πολύ ευκολότερο να συνεχίσει να πλήττει ρωσικούς στόχους εκεί (τι να πει άραγε ότι υπήρξε πανωλεθρία;).

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι στις 8 Μαΐου, παραμονή της Ημέρας της Νίκης, όταν η Ρωσία γιορτάζει τη νίκη του σοβιετικού στρατού επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να καταλάβουν το νησί.

«Το εγχείρημα αυτό κατέληξε σε καταστροφή για την Ουκρανία», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.