Οι Milwaukee Bucks δείχνουν το δρόμο και όλο το ΝΒΑ ακολουθεί…

Η κατάσταση στις ΗΠΑ δεν είναι πρωτόγνωρη κι ούτε δεν ξέραμε γενικά τι συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια.

Πριν συνεχίζουμε όμως με το άρθρο μας, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε, πως στο bet-on-arme.com, μπορείτε να βρείτε αναλυτικούς οδηγούς για όλες τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, όπως είναι η stoiximan

Το ποτήρι όπως φαίνεται έχει ξεχειλίσει όσον αφορά την ρατσιστική βία και η μεγαλύτερη μπασκετική Λίγκα του πλανήτη αποφασίζει να δράσει όσο περισσότερο μπορεί. Να δείξει την αντίθεσή της και να περάσει το δικό της κοινωνικό μήνυμα σ’ ολόκληρο τον κόσμο, καθώς το NBA δεν απευθύνεται μόνο εντός των συνόρων.

Η «φούσκα» του NBA στο Ορλάντο ξεκίνησε μετά από πολλές διαβουλεύσεις και μέτρα που έπρεπε να παρθούν απ’ όλους για την προστασία όλων από τον Covid-19. Ήταν κάτι καινούργιο παράλληλα κι ξεχωριστό, καθώς η χρονιά έπρεπε να τελειώσει.

Όμως το πραγματικό πρόβλημα, ο ανίκητος «ιός» στην άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο. Ένα φαινόμενο που έχει υψώσει πολλά εμπόδια σε συγκεκριμένους ανθρώπους λόγω της φυλετικής τους κατάστασης. Με μία λέξη, το πρόβλημα ακούει στον «ρατσισμό» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή ή μη λειτουργία της κοινωνίας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποφάσισε στη «φούσκα» να περάσει το δικό του μήνυμα μέσω της φανέλας του. Η λέξη «Equality» που σημαίνει ισότητα, κοσμούσε την πλάτη του Greek Freak μετά το περιστατικό που έλαβε χώρα με πρωταγωνιστή τον George Floyd.

Τ’ αντανακλαστικά του NBA, το οποίο βασίζεται σε Αφροαμερικανούς κατά κύριο λόγο, ήταν άμεσα, η αντίδραση βγήκε προς τα έξω και άπαντες προσπάθησαν να περάσουν το μήνυμα της ισότητας. Κανείς δεν ξεχωρίζει από κανέναν βάση του χρώματος, της θρησκείας, τους ύψους, του πάχους του κλπ.

Όμως η κατάσταση δε βελτιώθηκε στο ελάχιστο παρά τις προσπάθειες όλων. Πριν λίγο υπήρξε και νέο περιστατικό, όταν αστυνομικοί πυροβόλησαν πισώπλατα Αφροαμερικανό. Επτά φορές μάλιστα!

Οι ομάδες του NBA με μπροστάρηδες τους Milwaukee Bucks αποφάσισαν να μην κατέβουν για διαμαρτυρία στους σημερινούς αγώνες. Το μήνυμα στη φανέλα, τα χιλιάδες βίντεο αλλά και κάθε προσπάθεια έπεσαν στο κενό και η Λίγκα με πρωτεργάτες ξανά τους παίκτες της, κινητοποιείται περισσότερο, αντιδράει και δείχνει ότι δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα σ’ ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα που δεν πλήττουν μόνο τις ΗΠΑ αλλά κι ολόκληρο τον κόσμο.

Ο ρατσισμός σε οποιαδήποτε μορφή του οφείλει να μην καταλαμβάνει το μυαλό και την ψυχή ενός ανθρώπου. Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός σε προσωπικότητα, χαρακτήρα, δυνατότητες, ταλέντα αλλά όλοι μας είμαστε ίσοι.

Δυστυχώς εν έτη 2020 και το πρόβλημα είναι πιο υπαρκτό από ποτέ. Αντί να εξαλείφεται, γιγαντώνεται και δε φταίει κανένας άλλος εκτός από εμάς τους ανθρώπους!

Μπράβο στους Bucks και στις υπόλοιπες ομάδες για τη νέα κι άμεση αντίδρασή τους!