Οι κατηγορίες εργαζομένων που θα πάρουν και τον Ιούνιο το επίδομα των 534 ευρώ

Το επίδομα των 534 ευρώ για τους εργαζόμενους κλειστών επιχειρήσεων και εκείνους που βρίσκονταν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας, θα καταβληθεί και για τον μήνα Ιούνιο

α) σε εργαζόμενους κλειστών επιχειρήσεων με κρατική εντολή (βάσει ΚΑΔ),

β) σε εργαζόμενους πληττόμενων επιχειρήσεων της εστίασης, του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού και

γ) σε εποχικά εργαζόμενους των κλάδων του τουρισμού – επισιτισμού.

Με νέα ΚΥΑ ορίζεται ότι οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν υποχρεούνται να επαναπροσλάβουν το προσωπικό που απασχόλησαν το 2019. Στη συνέχεια, βάσει της πληρότητας που θα επιτύχουν, θα μπορούν να θέτουν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης κλιμακούμενο ποσοστό εργαζόμενων. Οι εργαζόμενοι που «βγαίνουν» σε αναστολή θα λαμβάνουν το επίδομα 534 ευρώ.

Το ίδιο επίδομα ωστόσο θα λάβουν για το διάστημα από 1η Ιουνίου έως και 30 Σεπτεμβρίου και οι εποχικά εργαζόμενοι επιχειρήσεων που θα επαναλειτουργήσουν, δίχως την υποχρέωση επαναπροσλήψεων. Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε επίσης ότι θα δοθεί έκτακτο επίδομα σε εργαζόμενους εποχικών επιχειρήσεων που θα μείνουν εκτός εργασίας το καλοκαίρι.

Οι εργαζόμενοι που θα υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr θα έχουν τη δυνατότητα καταβολής μειωμένου ενοικίου.