Οι Ισραηλινοί κτύπησαν 13ώροφο κτήριο στη Γάζα – Στέγαζε το Associated Press και το Al Jazeera -Βίντεο Σοκ!

Γάζα

Άμεση ήταν η αντίδραση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, μετά τον βομβαρδισμό που δέχθηκαν από τη Χαμάς ισραηλινές πόλεις, νωρίς το πρωί του Σαββάτου, με επίθεση σε κτήριο που χρησιμοποιείται από διεθνή ΜΜΕ.

Το κτήριο 13 ορόφων χτυπήθηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς από αρκετούς πυραύλους, σύμφωνα με δημοσιογράφους του πρακτορείου ειδήσεων AFP.

Το κτήριο φιλοξενούσε το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press (AP) και τον τηλεοπτικό σταθμό Al-Jazeera του Κατάρ.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος είχε προειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου για την επίθεση, η πολυώροφη οικοδομή αποτελούσε και έδρα των μυστικών υπηρεσιών της Χαμάς.

Το Associated Press ανακοίνωσε ότι «σοκαρίστηκε και τρομοκρατήθηκε» από την επίθεση. «Η απώλεια ανθρώπινων ζωών απετράπη ελάχιστα», σχολίασε ο Λευκός Οίκος.

Το τηλεοπτικό κανάλι Al-Jazeera χαρακτήρισε την επίθεση «έγκλημα» και απόπειρα φίμωσης των ΜΜΕ». Ωστόσο, αυτό δεν πρόκειται να επιτύχει, ανέφερε η δήλωση.

Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, στη Λωρίδα της Γάζας ότι είχε προειδοποιηθεί από το Ισραήλ και ζήτησε την εκκένωση του πολυώροφου κτιρίου.

Ισραηλινός αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών επικοινώνησε μαζί του και είπε ότι έμενε μια ώρα για να εκκενωθεί, ανέφερε ο ιδιοκτήτης Τζαουάντ Μεντί.

Το πρακτορείο ειδήσεων AFP δέχθηκε ένα τηλεφώνημα, στο οποίο ο Mehdi ζήτησε από τον αξιωματικό πληροφοριών λίγο περισσότερο χρόνο, ώστε οι δημοσιογράφοι να μπορέσουν να συγκεντρώσουν τον εξοπλισμό τους και να τον πάρουν μαζί τους πριν φύγουν από το σπίτι.

«Δώστε μας άλλα δέκα λεπτά», είπε ο ιδιοκτήτης, με τον Ισραηλινό αξιωματικό να αρνείται.