Οι επενδυτές προειδοποιούν: Bitcoin και τεχνολογικές μετοχές οι «φούσκες» της αγοράς

Το Bitcoin και ορισμένες ακόμα μετοχές αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας την οποία διαθέτει η Deutsche Bank και παρουσιάζει τις μετοχές «φούσκες» της αγοράς αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με το CNBC, η λίστα προέκυψε μετά από έρευνα την οποία πραγματοποίησε η Deutsche Bank, μεταξύ 13 και 15 Ιανουαρίου, και βασίζεται στις απαντήσεις 627 επενδυτών, όπου διαπιστώθηκε ότι η πλειονότητά τους, το 89%, εκτιμά ότι οι χρηματαγορές βρίσκονται σε περίοδο «φούσκας».

Στην κορυφή της λίστας κυριαρχούν το bitcoin και ορισμένες μετοχές τεχνολογίας, ωστόσο, το δημοφιλές κρυπτονόμισμα κερδίζει τις εντυπώσεις, κερδίζοντας το 10αρι της βαθμολογίας.

Ακολουθούν οι μετοχές τεχνολογίας ως η επόμενη μεγαλύτερη φούσκα, με μέσο όρο βαθμολογίας 7,9 στα 10, με το 83% των ερωτηθέντων να βαθμολογεί με 7 ή μεγαλύτερο βαθμό.

«Kόκκινο πανί» αποτελεί και η Tesla, με τους επενδυτές να υποστηρίζουν ότι το ακριβό κρυπτονόμισμα και η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων, είναι περισσότερο πιθανό να σημειώσουν πτώση παρά άνοδο το επόμενο έτος.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα το Bitcoin βρίσκεται σε πεδίο μεταβλητότητας. Μάλιστα πριν περίπου δύο εβδομάδες βρέθηκε στα 42.000 δολάρια, για να παρουσιάσει απότομη πτώση την επόμενη κιόλας ημέρα. Σημείωσε ουσιαστικά αύξηση 800% από το χαμηλότερο σημείο στο οποίο βρισκόταν τον Μάρτιο του 2020.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η μετοχή της Tesla η οποία το 2020 εκτινάχθηκε 700% κάνοντας τον Έλον Μασκ τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο παγκοσμίως.

Παρά το γεγονός ότι bitcoin, Tesla και άλλες τεχνολογικές μετοχές βρίσκονται στο στόχαστρο των επενδυτών, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει ποια φούσκα θα σκάσει τελικά.

newmoney.gr