Οι αρνητές του κορονοϊού πολλαπλασιάζονται – Το 44% δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο!

Οι αρνητές του κορονοϊού πολλαπλασιάζονται και πλέον αντιτίθενται στην χρήση μάσκας και εμβολίου

Σοβαρό πονοκέφαλο στους επιστήμονες και όχι μόνο προκαλούν όσοι όχι μόνο εκφράζουν την άποψή τους κατά των μέτρων προστασίας, αλλά και του εμβολιασμού.

Πολλοί Έλληνες λένε «όχι» στο εμβόλιο

Στην Ελλάδα το ποσοστό όσων αντιμετωπίζουν με καχυποψία το εμβόλιο για τον κοροναϊό είναι… υψηλότερο από εκείνο στην Αμερική, όπου το κίνημα των αρνητών του φονικού ιού χρησιμοποιείται πολιτικά ακόμα και από τον πρόεδρο της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Η εν λόγω τάση στη χώρα μας αντιπροσωπεύει μια ευρεία ηλικιακή ομάδα από 17 έως 54 ετών, η οποία σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis που δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» απάντησε ότι δεν θα εμβολιαζόταν για τον κοροναϊό σε ποσοστό που υπερβαίνει το 50%.

Την ίδια στιγμή, συνολικά υπέρ του εμβολίου τάσσεται μόλις το 50%, τη στιγμή που αρνητικά απαντά το 44%, ενώ ένα 6% δηλώνει «δεν γνωρίζω δεν απαντώ».

Ακόμα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ειδικότερα χαρακτηριστικά όσων απάντησαν ότι δεν θα έκαναν το εμβόλιο. Το 54% ανήκει στην αγροτική τάξη, το 64% είναι άνεργοι, το 50% γυναίκες και το 54% αυτοπροσδιορίζονται ως συντηρητικοί δεξιοί.

Οι αρνητές του κοροναϊού πολλαπλασιάζονται και πλέον αντιτίθενται στην χρήση μάσκας, παρά τις εκκλήσεις που απευθύνουν οι ειδικοί.

«Εάν επικρατήσει η άποψη ότι ο ιός δεν υπάρχει και ότι δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιούμε μάσκα οπότε να μην τη χρησιμοποιούν σωστά παρά μόνο τυπικά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για την αύξηση κρουσμάτων» τονίζει ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μάλιστα, σήμερα πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της Ελλάδα συγκεντρώσεις κατά της μάσκας στα σχολεία. Σε αυτές, οι «πολέμιοι» της μάσκας με σύνθημά τους: «ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΕΣΤ» και «ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» έστειλαν το δικό τους μήνυμα.