Ο Τ.Μπάιντεν «παγώνει» την Γερμανία: «Κακή συμφωνία» το έργο του Nord Stream 2

Nord Stream 2

Στην επανεξέταση των μέτρων που είχε λάβει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, θα προχωρήσει η νέα διοίκηση του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με όσα ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευμού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο Μπάιντεν πιστεύει πως το project, που καθοδηγείται από τη Ρωσία, είναι «μια κακή συμφωνία για τις ευρωπαϊκές χώρες».

Τα έργα του αγωγού Nord Stream 2 βρίσκονται στο τελευταίο στάδιό τους, αλλά έχει «παγώσει» η ολοκλήρωσή τους εξαιτίας των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ουάσιγκτον σε όσες εταιρείες συνεργάζονται για τον επίμαχο αγωγό.

«Γνωρίζουμε ότι η προηγούμενη διοίκηση επέβαλε νέους περιορισμούς σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τον αγωγό βάσει του νόμου περί εθνικής άμυνας και θα επανεξετάσουμε αυτά τα μέτρα», δήλωσε η Ψάκι και συμπλήρωσε:

«Και έτσι, ο Μπάιντεν ανυπομονεί να συνεχίσει να διαβουλεύεται με τους Ευρωπαίους εταίρους μας γι’ αυτό το ζήτημα».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντιώνονται στο συγκεκριμένο έργο, που στοχεύει στη μεταφορά έως και 2 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών φυσικού αερίου ετησίως από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας,

καθώς οι πρώτοι επιδιώκουν να εξάγουν περισσότερο υγροποιημένο φυσικό αέριο στην Ευρώπη.