Ο ΠΟΥ ανοίγει γραφείο στην Αθήνα – Πέφτουν υπογραφές σήμερα

Το πρώτο γραφείο του για την ποιότητα της φροντίδας και την ασφάλεια των ασθενών, ανοίγει στην Αθήνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Σήμερα θα πέσουν οι υπογραφές καθώς στη χώρα μας βρίσκεται για τριήμερη επίσκεψη ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε, παρουσία του υπουργού, Βασίλη Κικίλια.

Λίγο νωρίτερα, στις 09:00, θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση των κ.κ. Κικίλια και Κλουγκέ στο γραφείο του υπουργού Υγείας.

Αργότερα, στις 3 το μεσημέρι, ο κ. Κικίλιας και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, θα παρουσιάσουν το Πενταετές Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Στη συνεδρίαση θα μιλήσει και ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε.

Αύριο, ο κ. Κλούγκε συνοδευόμενος από τον κ. Κικίλια, θα επισκεφθεί την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Αιτούντων Ασυλο στον Ελαιώνα και το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι, ενώ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η επίσκεψη του κ. Κλούγκε στη χώρα μας ολοκληρώνεται το Σάββατο 17 Απριλίου, οπότε και θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.