Ο Νίκος Παππάς, η Μακρόνησος και το post που άγγιξε τις καρδιές των followers του!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, το Σάββατο το πρωί έζησε μία δυνατή εμπειρία βρισκόμενος στο νησί που αποτέλεσε τόπο εξορίας και μαρτυρίου χιλιάδων αθώων πολιτών από το 1947 έως το 1955.

Ο Νίκος Παππάς μαζί με τους Νίκο Τόσκα και Γιάννη Μουζάλα περιηγήθηκαν στην Μακρόνησο αφουγκραζόμενοι τον πόνο και τα μαρτύρια των εξορισμένων κάτι που προσπάθησε να περάσει μέσα από το συγκλονιστικό post που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Παππά είναι η εξής:

«Πιάνουμε μια κουβέντα – κόβεται στη μέση./ Πάμε να χτίσουμε έναν τοίχο – δε μας αφήνουν να τελειώσουμε./ Και το τραγούδι μας κομμένο./ Ολα τ’ αποτελειώνει ο ορίζοντας»…

(Γιάννης Ρίτσος, Πάντα, Πέτρινος Χρόνος)

Σήμερα η μνήμη κάλεσε. Σήμερα επισκεφθήκαμε τη Μακρόνησο. Τη Μακρόνησο των εξορισμένων, εκεί που γράφτηκε με αίμα η Ιστορία των άλλων, εκεί που κάθε μέρα ήταν μαρτύριο, μύριζε θάνατο κ αλμύρα.

Το Θεατράκι, το Διοικητήριο, η Εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, οι αρτοκλίβανοι, οι σκιές εκεί, η αρχαία σκουριά του αίματος.

Με τη μνήμη οδηγό και με τους στίχους ξανά του Ρίτσου «Κάποτε θ’ ανταμώσουμε στους λόφους του ήλιου. Μην ξεχνάς.
Περπάτα.»

View this post on Instagram

«Πιάνουμε μια κουβέντα – κόβεται στη μέση./ Πάμε να χτίσουμε έναν τοίχο – δε μας αφήνουν να τελειώσουμε./ Και το τραγούδι μας κομμένο./ Ολα τ’ αποτελειώνει ο ορίζοντας»… (Γιάννης Ρίτσος, Πάντα, Πέτρινος Χρόνος) Σήμερα η μνήμη κάλεσε. Σήμερα επισκεφθήκαμε τη Μακρόνησο. Τη Μακρόνησο των εξορισμένων, εκεί που γράφτηκε με αίμα η Ιστορία των άλλων, εκεί που κάθε μέρα ήταν μαρτύριο, μύριζε θάνατο κ αλμύρα. Το Θεατράκι, το Διοικητήριο, η Εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, οι αρτοκλίβανοι, οι σκιές εκεί, η αρχαία σκουριά του αίματος. Με τη μνήμη οδηγό και με τους στίχους ξανά του Ρίτσου «Κάποτε θ’ ανταμώσουμε στους λόφους του ήλιου. Μην ξεχνάς. Περπάτα.»

A post shared by Νίκος Παππάς (@nikospappas16) on