Ο Νίκος Δένδιας νέος Υπουργός Εξωτερικών και ο Βασίλης Κικίλιας νέος Υπουργός Εθνικής Αμυνας

Δένδιας - Κικίλιας

Ο Νίκος Δένδιας και ο Βασίλης Κικίλιας θα είναι-εκτός απροόπτου-οι νέοι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας, αντίστοιχα, στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ που ξεκινά από αύριο την θητεία της.

Ο Νίκος Δένδιας, μετά το πέρασμά του από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και την τρίμηνη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (διακόπηκε λόγω των πρόωρων εκλογών του 2015) θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, μία θέση την οποία και ο ίδιος επιθυμούσε.

Με πολύ καλές σχέσεις με τον υπ’αριθμ.1 στρατηγικό σύμμαχο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, το Ισραήλ και με άριστες σχέσεις με ισχυρά διεθνή αλλά και εγχώρια οικονομικά κέντρα.

Ο Νίκος Δένδιας θεωρείται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ο καταλληλότερος για υπουργός Εξωτερικών.

Τα ελληνοτουρκικά, το Σκοπιανό είναι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει άμεσα.

Ο Βασίλης Κικίλιας, Τομεάρχης Αμυνας του κόμματος και επιτυχημένος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, θα αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τα ελληνοτουρκικά, αλλά και την κατάσταση ετοιμότητας και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν πληγεί σε κρίσιμο επίπεδο από τα Μνημόνια.

Οντας άριστος γνώστης του ζητήματος της ΑΟΖ (έχει εκδώσει και σχετικό βιβλίο προ επταετίας και έχει γράψει πολλά άρθρα)

σίγουρα στο θέμα αυτό έχει να προτείνει πολλά και να βρει λύσεις στο ζήτημα της προστασίας των ελληνικών συμφερόντων.

Με θαυμάσιες σχέσεις με κέντρα των ΗΠΑ, αλλά και με το Ισραήλ, θεωρείται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως η καλύτερη λύση για την ανάληψη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.