Ο νέος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Ο Μιχάλης Μασουράκης θα είναι ο νέος αντιπρόσωπος της Ελλάδας Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), αντικαθιστώντας από την 1η Σεπτεμβρίου του 2020 τον Μιχάλη Ψαλιδόπουλο.

Πρόκειται για τον Μιχάλη Μασουράκη, ο οποίος από την 1η Σεπτεμβρίου του 2020 θα αντικαταστήσει τον Μιχάλη Ψαλιδόπουλο, έπειτα από πέντε χρόνια παραμονής στην Ουάσιγκτον.

«Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών θέλουν να ευχαριστήσουν τον κ. Ψαλιδόπουλο για την προσφορά του καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, καθώς και για την άψογη συνεργασία τον τελευταίο ένα χρόνο» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ποιος είναι ο κ. Μασουράκης

Ο νέος αντιπρόσωπος της Ελλάδας, Μιχάλης Μασουράκης, έχει διατελέσει επικεφαλής οικονομολόγος στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (2015-2020), καθώς και Ανώτερος Διευθυντής Οικονομικών Μελετών στην Alpha Bank (1996-2015).

Παράλληλα, έχει εργαστεί ως οικονομολόγος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (1983-1986) και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα ως αναπληρωματικό μέλος στην Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1988-1996).