Ο Ν.Τραμπ αποφασισμένος: «Ο Τ.Μπάιντεν καταστρέφει το έθνος μας – Θα κερδίσουμε και 3η φορά»

Ντόναλντ Τραμπ

Διάσημος για την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα των υπαίθριων συγκεντρώσεών του, ο Ντόναλντ Τραμπ εγκαινίασε επισήμως χθες, Σάββατο, την εκστρατεία για τις αμερικανικές εκλογές των μέσων της προεδρικής θητείας, επαναφέροντας στο Οχάιο την ατμόσφαιρα των συγκεντρώσεων που προτιμά, με το ένα μάτι ήδη στραμμένο στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Σε μια ομιλία σκληρή αλλά αποκαλυπτική που διήρκησε μιάμιση ώρα ο Ν.Τραμπ υπογράμμισε εισαγωγικά ότι πρόκειται για «την πρώτη συγκέντρωση για τις εκλογές του 2022» καθώς η συγκέντρωση είχε οργανωθεί για να υποστηριχθεί ένας ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για το Κογκρέσο.

«Θα ξαναπάρουμε τη Βουλή (των Αντιπροσώπων), θα ξαναπάρουμε τη Γερουσία», τόνισε.

Παρά την υποχρεωτική σιωπή του στα μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, τα οποία τον έχουν θέσει υπό απαγόρευση, ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να έχει μεγάλη επιρροή στους ρεπουμπλικάνους. Μέσα στους επόμενους μήνες, σκοπεύει μάλιστα να ενισχύσει τη δημόσια παρουσία του.

Ο 75χρονος μεγιστάνας των ακινήτων εξακολουθεί να μην έχει αναγνωρίσει ρητά τη νίκη του διαδόχου του. «Ο Τζο Μπάιντεν καταστρέφει το έθνος μας μπροστά στα μάτια μας», υποστήριξε. «Ποιός διάβολε ξέρει τι θα συμβεί το 2024, δεν θα έχουμε καν χώρα!», αναφώνησε.

Ο πρώην πρόεδρος έθιξε όλα τα θέματα που προτιμά, σκιαγραφώντας το πορτέτο μιας Αμερικής που τρέχει «προς το χαμό της» υπό το διάδοχό του, τον Τζο Μπάιντεν, επαναλαμβάνοντας παράλληλα τους ισχυρισμούς του ότι οι Δημοκρατικοί «έκλεψαν» τις εκλογές του 2020.

«Κερδίσαμε τις εκλογές δύο φορές και είναι πιθανό να πρέπει να τις ξανακερδίσουμε και τρίτη φορά», δήλωσε προκαλώντας τις επευφημίες χιλιάδων οπαδών του που είχαν συγκεντρωθεί για να τον ακούσουν στο Ουέλινγκτον, κοντά στη βιομηχανική πόλη του Κλίβελαντ.

Στην ομιλια του, ο Τραμπ επιβεβαίωσε τη στρατηγική του να υποστηρίξει στις εκλογές των μέσων της προεδρικής θητείας («midterms»), τον Νοέμβριο 2022, τους υποψηφίους που τον υποστηρίζουν.

Η χθεσινοβραδινή συνάντηση είχε οργανωθεί για να υποστηριχθεί ένας πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, ο Μαξ Μίλερ, ο οποίος είναι υποψήφιος με αντίπαλο έναν ρεπουμπλικάνο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον Άντονι Γκονσάλες.

Αυτός ο τελευταίος, ο οποίος εκπροσωπεί το Οχάιο, ήταν ένας από τους δέκα ρεπουμπλικάνους της κάτω βουλής, από τους 211 συνολικά, που ψήφισε υπέρ της απαγγελίας κατηγοριών εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της δίκης του για «υποκίνηση εξέγερσης».

 

Έκτοτε ο Τραμπ έχει ορκιστεί να κάνει τα πάντα για να μην επανεκλεγούν οι λίγοι ρεπουμπλικάνοι που τον κατηγόρησαν.

«Ο Άντονι Γκονσάλες είναι ένας ψευτορεπουμπλικάνος και μια ντροπή για την πολιτεία σας», δήλωσε χθες, Σάββατο, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έπλεξε αντίθετα το εγκώμιο του Μαξ Μίλερ.

«Ο Μαξ θα είναι σκληρός σχετικά με τη μετανάστευση (…) θα προστατεύσει τις θέσεις εργασίας του Οχάιο, όπως έκανα εγώ».

Την Τετάρτη θα μεταβεί στο Τέξας για να επισκεφθεί τη μεθοριακή ζώνη με το Μεξικό και να μιλήσει για την παράτυπη μετανάστευση, ένα από τα κεντρικά θέματα της προεδρίας του. Στη συνέχεια, στις 3 Ιουλίου, θα οργανώσει μια άλλη μεγάλη συγκέντρωση στη Σαρασότα της Φλόριντα.