Ο Μέσι επιμείνει στην απόφαση αποχώρησης

Όταν μια ομάδα βιώνει μια μεγάλη αποτυχία μπορεί να βγει δυνατότερη απ’ αυτή ή να κατρακυλήσει ακόμα περισσότερο στο βούρκο. Σωστή διαχείριση ή κατρακύλα είναι έννοιες πολύ κοντινές σε μια τέτοια κατάσταση.

Πριν συνεχίσουμε θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για το στοίχημα, καθώς και χρήσιμα άρθρα που θα σας οδηγήσουν στο ταμείο.

Η Barcelona ζει κάτι ανάλογο. Μια 8αρα,ένας αποκλεισμός, μια αγωνιστική ταπείνωση, συνεχόμενα κάζα, το τρίτο στη σειρά και μια χρονιά δίχως ασημικό (συμβαίνει). Μια Barcelona που μέχρι να φτάσει εκεί έκανε εγκλήματα, έφυγε από τη βασική της φιλοσοφία κι έπαψε να είναι κάτι παραπάνω από ένα κλαμπ.

Πεταμένα λεφτά, πλάνο μηδέν και μια ομάδα αφημένη. Βασικά κενά ακάλυπτα και ένας Messi μ’ έναν Ter Stegen να μπαλώνουν το πρόβλημα. Ακριβώς αυτό όμως, το μπάλωναν, δεν το διόρθωναν, δε γινόταν αυτό.

Η 8αρα δεν ήρθε γιατί οι Γερμανοί δε σταματούσαν ή δε σεβάστηκαν. Η 8αρα ήρθε γιατί η Barcelona πλήρωσε τα λάθη της, τους κάκιστους χειρισμούς που έκανε. Δεν έμαθε με τη Roma, δεν έμαθε ούτε με τη Liverpool, τι ακριβώς περίμενε;

Κι εκεί που η νέα αρχή φαινόταν δεδομένη μετά το 8-2, έρχεται το πρώτο μεγάλο φάουλ από διοίκηση και Koeman. Ο Ολλανδός τεχνικός αποφασίζει ν’ ανοίξει το φάκελο «Suarez» αλλά για να τον κλείσει οριστικά. Ο Ουρουγουάνος ενημερώνεται μ’ ένα τηλεφώνημα ενός λεπτού και η διοίκηση τον αποχαιρετά μέσω ενός tweet ελαχίστων σειρών.

Οι μεγάλες ομάδες τους θρύλους τουναι είναι θρύλος ο Luis, τους φέρονται αλλιώς, νόμος!

Δείγμα ότι η διοίκηση δεν έμαθε από ένα ακόμα στραπάτσο. Κι όμως η κατάσταση τείνει να γίνει χειρότερη. Πως; Ο Μέσι ζητάει να αποχωρήσει. Μπουμ! Ατομική βόμβα, το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να σκεφτεί η διοίκηση της ομάδας.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουν τις ευθύνες τους. Όταν η κατάσταση φτάνει σε αυτό το σημείο με συνεχόμενα κάζα και κακές επιλογές, όλοι φταίνε. Είναι δεδομένο όμως ότι το ποτήρι με τον Bartomeu ξεχείλισε. Είναι ξεκάθαρο ότι το βασικό πρόβλημα του Leo παραμένει η διοίκηση. Τα υπόλοιπα περί αποδυτηρίων εγώ δε θα το σχολιάσω. Πράγματα ακούγονται αλλά δεν είμαστε μέσα, τέλος.

Η Barcelona είναι ένα καζάνι που βράζει αυτή τη στιγμή κι αν ο Μέσι επιμείνει στην απόφαση αποχώρησης θα μιλάμε για διαφοροποίηση του ποδοσφαιρικού χάρτη. Οι λόγοι; Ένα σωρό. Ο βασικός; Είναι ο Lionel Messi.

Η ουσία είναι ότι η 8αρα δεν ήταν ένα εφιαλτικό, αν θέλετε και ντροπιαστικό, βράδυ για την Barcelona. Η λήξη του ματς, ξεκινούσε ένα τρίτο ημίχρονο εξελίξεων που πολύ θα ήθελαν ν’ αποφύγουν στη Βαρκελώνη.