Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να στείλει Τούρκους κομάντος στο Αζερμπαϊτζάν

«Η Τουρκία σκοπεύει να εμπλέξει μια ειδική μονάδα τακτικών στρατευμάτων στην επιχείρηση στο μέτωπο Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας», αναφέρει και το κανάλι Telegram WarGonzo.

Σύμφωνα με πηγές, η Άγκυρα σκοπεύει να στείλει ειδικές δυνάμεις για να βοηθήσει τους Αζέρους μετά την αποτυχία τους να διεισδύσουν βαθιά ταχύτατα στο έδαφος στη ζώνη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Οι Αζέροι εφάρμοσαν την τουρκική τακτική μαζικής διείσδυσης σε επιλεγμένο σημείο στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ επιτυγχάνοντας κάποια αποτελέσματα αρχικά, αλλά στην συνέχεια οι Αρμένιοι σταθεροποίησαν το μέτωπο και εξαπέλυσαν φονικότατες αντεπιθέσεις που επέφεραν 200 και πλέον νεκρούς, καθώς και την καταστροφή οχημάτων και ΤΟΜΑ.

Σημειώνεται ότι μετά από μια πιθανή είσοδο των τουρκικών ειδικών δυνάμεων στις εχθροπραξίες, η σύγκρουση θα εισέλθει σε ένα θεμελιωδώς διαφορετικό πολιτικό στάδιο με άμεση επέμβαση των ρωσικών δυνάμεων.

Ρώσοι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ”ότι σήμερα η τουρκική Πολεμική Αεροπορία και οι χερσαίες δυνάμεις αποτελούν πραγματικά μια ιδιαίτερη απειλή για την Αρμενία, ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι υπάρχουν ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στο έδαφος της Αρμενίας, η Άγκυρα είναι απίθανο να διακινδυνεύσει ανοιχτά να παρέμβει στη σύγκρουση, συνειδητοποιώντας ότι ότι θα λάβει αμέσως απάντηση από τον ρωσικό στρατό”.

Υπενθυμίζουμε πάντως ότι η Αρμενία διαθέτει και ρωσικούς πυραύλους ΙSKANDER όχι όμως με εμβέλεια 300 χλμ.

Αυτό το βεληνεκές ισχύει μόνο για την εξαγωγική έκδοση με την κωδική ονομασία ISKANDER-E, οι Αρμένιοι διαθέτουν πυραύλους ISKANDER-M, με φονικό βεληνεκές μάχης 400 + χιλιομέτρων αποτελώντας έναν «μίνι διηπειρωτικό πύραυλο».