Ο Έλον Μασκ κατά Μπάιντεν: «Κανείς δεν τον παρακολουθούσε»

Έλον Μασκ κατά Μπάιντεν

Η κόντρα μεταξύ του προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Ceo της Tesla, Έλον Μασκ καλά κρατεί.

Λίγο αφότου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ολοκλήρωσε την πρώτη του ομιλία «για την κατάσταση της ένωσης», ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Έλον Μασκ έκανε την εμφάνισή του λέγοντας ότι… κανένας δεν τον παρακολουθούσε.

«Κανείς δεν παρακολουθεί την ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλον Μασκ μιλώντας στο CNBC.

Ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, υποστήριξε τις συνδυασμένες επενδύσεις ύψους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Ford και την GM για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Παρόλα αυτά, η Tesla – ο μεγαλύτερος παίκτης στην βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων – δεν αναφέρθηκε ούτε μία στιγμή, στην ομιλία του Μπάιντεν προς το έθνος.

Ο Μασκ με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγραψε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον Μπάιντεν:

«Η Tesla έχει δημιουργήσει περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ κατασκευάζοντας ηλεκτρικά οχήματα και επενδύει διπλάσια χρήματα σε σύγκριση με την GM και τη Ford μαζί».

Υπενθυμίζεται πως ο Μασκ έχει εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή του αναφορικά με την στάση που έχει επιλέξει να κρατήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ ως προς την Tesla λέγοντας ότι «ο Μπάιντεν αγνοεί και επισήμως την Tesla».

Σύμφωνα μάλιστα, με ανθρώπους του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν φαίνεται να σχεδιάζει σύντομα, να καλέσει τον Μασκ στις επικείμενες συναντήσεις του με ανώτερα στελέχη του κλάδου.

Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου ανησυχούν ότι ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος πιθανότατα, σε επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο να έκανε ή να έλεγε κάτι «μη καθώς πρέπει».

Ο Μασκ, ο οποίος διευθύνει επίσης, την εταιρεία εξερεύνησης του διαστήματος SpaceX, έχει εκτιμώμενη καθαρή περιουσία η οποία υπολογίζεται αυτή τη στιγμή, πως ανέρχεται σε περισσότερα από 235 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.