Ο Ε.Μασκ έκοψε την δορυφορική επικοινωνία των Ουκρανών λόγω… χρεών!

Ελον Μασκ

«Περισσότερα από 1.300 δορυφορικά τερματικά διαδικτύου Starlink που αποτελούσαν τον ιστό του διαδικτυακού κέντρου επιχειρήσεων του ουκρανικού Στρατού, σταμάτησαν να λειτουργούν δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις του»

αποκάλυψε το CNN, αφήνοντας τις ουκρανικές μονάδες του πεδίου μάχης χωρίς δικτυοκεντρική υποστήριξη!

Τα τερματικά είχαν αγοραστεί από μια βρετανική εταιρεία. Υποτίθεται ότι η λειτουργία τους κοστίζει 3,25 εκατομμύρια δολάρια το μήνα και η Βρετανία θα τα πλήρωνε αλλά αυτό δεν συνέβη.

Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Ρ.Σούνακ, ανακοίνωσε την περικοπή της οικονομικής βοήθειας στο Κίεβο.

Έτσι τα τερματικά τέθηκαν εκτός λειτουργίας τυφλώνοντας τις ουκρανικές μονάδες με εμφανή την μείωση της απόδοσής τους στο πεδίο της μάχης!

Η μητρική εταιρεία του Starlink, SpaceX, έστειλε επιστολή στο Πεντάγωνο τον Σεπτέμβριο 2022, ενημερώνοντας ότι δεν θα μπορούσε πλέον να διατηρήσει την υπηρεσία στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα εκτός εάν λάβει χρηματοδότηση.

Ο Ελον Μασκ έγραψε πρόσφατα στο Twitter ότι η ουκρανική επιχείρηση «κόστισε στην SpaceX 80 εκατομμύρια δολάρια και θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους».

Στο μεταξύ σήμερα επιθέσεις σε όλο το μήκος του μετώπου από το Ντονμπάς (Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ) μέχρι την Χερσώνα και το Νικολάεφ εξαπέλυσαν οι Ουκρανοί,

αλλά δεν φαίνεται να έχουν διαρρήξει το μέτωπο σε κάποιο σημείο, ενώ είχαν σημαντικές απώλειες στο Krasny Liman, στο Λουγκάνσκ, όπου απώλεσαν πάνω από 60 στρατιώτες.