Ο 92χρονος Τζορτζ Σόρος παραδίδει την αυτοκρατορία του στον Αλεξάντερ Σόρος

Ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος δήλωσε στη Wall Street Journal σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Κυριακή ότι παραδίδει τον έλεγχο της τεράστιας αυτοκρατορίας του στον γιο του, Αλεξάντερ Σόρος.

Ο 92χρονος Σόρος δήλωσε ότι προηγουμένως δεν ήθελε να αναλάβει το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας (OSF) ένα από τα πέντε παιδιά του.

Αλλά μιλώντας για την απόφασή του να παραδώσει το ίδρυμα και την υπόλοιπη αυτοκρατορία του ύψους 25 δι. δολαρίων στον γιο του, τον Αλεξάντερ, 37 ετών, ο ηλικιωμένος Σόρος είπε «Το κέρδισε».

Επίσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα, ο Αλεξάντερ είπε ότι είναι «πιο πολιτικοποιημένος» από τον πατέρα του και ότι σκοπεύει να συνεχίσει να δωρίζει χρήματα της οικογένειας για την υποστήριξη αριστερών πολιτικών υποψηφίων στις ΗΠΑ.

«Όσο κι αν θα ήθελα να βγάλω τα χρήματα από την πολιτική, όσο η άλλη πλευρά το κάνει, θα πρέπει να το κάνουμε κι εμείς», δήλωσε ο Αλεξάντερ.

Το διοικητικό συμβούλιο του OSF εξέλεξε τον Αλεξάντερ ως πρόεδρό του τον Δεκέμβριο.

Το ίδρυμα κατευθύνει περίπου 1,5 δισ. δολάρια ετησίως σε ομάδες όπως αυτές που υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο και βοηθούν στην οικοδόμηση δημοκρατιών, ανέφερε η Wall Street Journal.