Νότια Κορέα: Αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από την πρεσβεία της Ιαπωνίας!

Φρικτό τέλος αποφάσισε να βάλει στη ζωή του ένας άντρας στη Νότια Κορέα, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από την πρεσβεία της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, την οποία επικαλείται το usay.gr, ο 70χρονος στη Νότια Κορέα αυτοπυρπολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του το οποίο είχε σταθμεύσει μπροστά από την πρεσβεία και υπέκυψε στα τραύματά του αφού διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Περίπου 20 φιάλες αερίου βρέθηκαν επίσης στο όχημά του.

Ο τοπικός Τύπος ανέφερε ότι ο πεθερός του άνδρα ήταν θύμα καταναγκαστικών έργων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ενώ η Νότια Κορέα βρισκόταν υπό ιαπωνική κατοχή.

Η διπλωματική διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών, που αναγάγονται στη βίαιη κατοχή της Νότιας Κορέας από την Ιαπωνία την περίοδο 1910- 1945, έχει λάβει τον τελευταίο καιρό και οικονομική τροπή, με το Τόκιο να αυστηροποιεί τους όρους εξαγωγής κάποιων υλικών προς τη Νότια Κορέα.

Οι περιορισμοί αυτοί αφορούν χημικά προϊόντα ζωτικής σημασίας για την κατασκευή των κουμπιών και των οθονών smartphones τα οποία χρησιμοποιούν νοτιοκορεατικοί τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Samsung. Η Σεούλ κατηγορεί το Τόκιο ότι θέλει να την εκδικηθεί έπειτα από μια σειρά αποφάσεων της νοτιοκορεατικής δικαιοσύνης με τις οποίες ζητεί την αποζημίωση των θυμάτων καταναγκαστικής εργασίας. Το Τόκιο κάνει λόγο για «απώλεια εμπιστοσύνης» προς τη Σεούλ κατηγορώντας επίσης τη Νότια Κορέα ότι χειρίστηκε λάθος ευαίσθητα υλικά που εισήγαγε από την Ιαπωνία.

Οι αρχές της Ιαπωνίας κάλεσαν σήμερα τον πρεσβευτή της Νότιας Κορέας στη χώρα για να διαμαρτυρηθούν για την άρνηση της Σεούλ να συμμετάσχει σε μια ομάδα διαιτησίας προκειμένου να επιλυθεί η κρίση.