Νοσοκομεία – Χρυσοχοΐδης: Τέλος στους εργολάβους – Συνεχίζουν την εργασία τους 6.000 συμβασιούχοι

«Είναι κρίμα να απολυθούν καθαρίστριες, επειδή ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και εγκαθίστανται οι εργολάβοι», δήλωσε ο Μ. Γιαννάκος.

«Μετά τις τελευταίες καταγγελίες μας για τους εργολάβους που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα και εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους, ο Υπουργός Υγείας σήμερα με ενημέρωσε ότι έδωσε εντολή να σταματήσουν όλοι οι διαγωνισμοί ανεξαρτήτως το στάδιο που βρίσκονται και θα συνεχίσουν να εργάζονται οι 6.000 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητα, φύλαξη και εστίαση, με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων. Αυτό είναι ένα σημαντικό θετικό βήμα», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Όμως είναι κρίμα στο Νοσοκομείο Κοζάνης, στο «Παπανικολάου» να απολυθούν καθαρίστριες και φύλακες, επειδή ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και εγκαθίστανται οι εργολάβοι 1 Οκτώβρη.

Όπως κρίμα είναι και όσοι απολύθηκαν, επειδή αρκετοί διοικητές νοσοκομείων έτρεξαν να ολοκληρώσουν τους διαγωνισμούς σε προηγούμενο χρόνο, παρ’ ότι βλάπτονται τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου», συνέχισε ο ίδιος και πρόσθεσε:

«Η λύση – και την είπαμε στον Υπουργό Υγείας – είναι μια και μοναδική:

– Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία με νομοθετική ρύθμιση και προσλήψεις συμβασιούχων (ΣΟΧ) που στοιχίζουν τα μισά χρήματα και οι εργαζόμενοι ξεφεύγουν από τα νύχια των εργολάβων.

– Να ακυρωθούν τώρα ο διαγωνισμός στο νοσοκομείο Κοζάνης και αλλού, που ολοκληρώθηκε και τη Κυριακή, απολύονται εργαζόμενοι.

Κρίμα να απολυθούν 15 καθαρίστριες στη ΚΟΖΑΝΗ, που στοιχίζουν 1300 ευρώ το μήνα μικτά και να έρθει εργολάβος, που η καθαρίστρια στοιχίζει 2.500 ευρώ το μήνα και στη τσέπη από τον εργολάβο λαμβάνει το μισό μισθό από ότι τώρα ως συμβασιούχος».