Νίκος Παππάς: «Οικονομική γενοκτονία ο πτωχευτικός Μητσοτάκη. Οι προοδευτικές δυνάμεις να καταψηφίσουν το “έκτρωμα”»

«Ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του επιχείρησαν να διαπράξουν μια οικονομική γενοκτονία, κρυπτόμενοι και φυγομαχώντας. Ο νέος πτωχευτικός καταργεί κάθε προστασία της α’ κατοικίας, ταυτίζει το φυσικό πρόσωπο με τις εταιρείες, επιταχύνει την ύφεση καθώς πετά κόσμο από την οικονομική διαδικασία, θα αυξήσει την ανεργία», ανέφερε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, με αφορμή την πρόταση μομφής που κατέθεσε εχθές η αξιωματική αντιπολίτευση κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Μιλώντας στο Θέμα Radio και τους δημοσιογράφους Βασίλη Αδαμόπουλο, Γιάννη Μακρυγιάννη και Γεωργία Σαδανά, επεσήμανε ότι το «κατάπτυστο νομοσχέδιο» βρίσκει απέναντι όλους τους φορείς, πλην των τραπεζών, ενώ τα ΜΜΕ «έχουν απλώσει πέπλο σιωπής γύρω από το θέμα». Χαρακτήρισε τον νέο πτωχευτικό κώδικα «καταλύτη του σχεδίου Πισσαρίδη, που μιλά για επιχειρήσεις “ζόμπι”», ενώ επεσήμανε ότι «για δεύτερη φορά -η πρώτη ήταν στο Εφετείο- όλη η προοδευτική αντιπολίτευση βρίσκεται σύσσωμη απέναντι στη κυβέρνηση. Καλούμε τα προοδευτικά κόμματα να καταψηφίσουν τον υπουργό Οικονομικών».

Κλείνοντας, επέκρινε την αδράνεια Καραμανλή στην αντιμετώπιση των φαινομένων συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, χαρακτήρισε τη σύμβαση του ΟΑΣΑ με τα ΚΤΕΛ «ζημιογόνα για το δημόσιο» και ζήτησε να επαναπροκηρυχθεί ο -ακυρωμένος από τη Ν.Δ.- διαγωνισμός του ΣΥΡΙΖΑ για την προμήθεια 750 λεωφορείων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο οποίος περιλάμβανε το service και τα ανταλλακτικά των οχημάτων για 12 χρόνια.

📍 Ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του επιχείρησαν να διαπράξουν μια οικονομική γενοκτονία με τον πτωχευτικό κώδικα, κρυπτόμενοι και φυγομαχώντας.📍 Πρόκειται για έναν πτωχευτικό κώδικα που καταργεί κάθε προστασία της α’ κατοικίας, ταυτίζει τα φυσικά πρόσωπα με τις εταιρείες, επιταχύνει την ύφεση καθώς πετά κόσμο έξω από την οικονομική διαδικασία, θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας.📍 Πλην των τραπεζών, κανένας φορέας που κλήθηκε στις Επιτροπές δεν τάχθηκε υπέρ αυτού του κατάπτυστου πτωχευτικού κώδικα, ο οποίος καλύπτεται από ένα πέπλο σιωπής από τα ΜΜΕ.📍 Δεύτερη φορά που όλη η προοδευτική αντιπολίτευση βρίσκεται σύσσωμη απέναντι στην κυβέρνηση. Η πρώτη ήταν έξω από το Εφετείο. Η ΝΔ απουσίαζε. Καλούμε όλα τα προοδευτικά κόμματα να υπερψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας.Συνέντευξή μου στο Θέμα Radio και τους δημοσιογράφους Βασίλη Αδαμόπουλο, Γεωργία Σαδανά και Γιάννη Μακρυγιάννη.

Gepostet von Νίκος Παππάς am Donnerstag, 22. Oktober 2020