Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Οι αλλοδαποί που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα δεν είναι από την Ιντλίμπ»

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Οι αλλοδαποί που συρρέουν, αυτή τη στιγμή, στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας «δεν έρχονται από την Ιντλίμπ της Συρίας»,τόνισε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος,

προσθέτοντας ότι παρότι στη διάρκεια της χτεσινής νύχτας σημειώθηκαν πολλά επεισόδια και συγκρούσεις, «τα σύνορα φυλάσσονται».

«Η εντολή του πρωθυπουργού ήταν σαφής: «Τα σύνορα πρέπει να φυλαχθούν» κι αυτό έπρεπε να καταστεί σαφές στον Έβρο», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, «είχαμε πληροφορίες για πολλούς που θα προσπαθούσαν αν εισέλθουν με τρόπο οργανωμένο» στην Ελλάδα και θα προχωρούσαν σε «οργανωμένη μετακίνηση στα σύνορα».

Αναφερθείς στη φύλαξη των συνόρων Τουρκίας – Ελλάδας, στον Έβρο, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας Παρασκευής προς Σάββατο σημειώθηκαν «πολλά επεισόδια».

«Είχαμε πολλά περιστατικά αποτροπής κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σχηματίστηκαν αρκετές δικογραφίες», διευκρίνισε, αλλά δεν θέλησε να δώσει συγκεκριμένα νούμερα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πολλές φορές ότι οι πρόσφυγες αυτοί δεν έρχονται από την Ιντλίμπ της Συρίας. 

«Δεν είναι από την Ιντλίμπ, θέλεις 2 με 3 μέρες για να φτάσεις από την Ιντλίμπ στον Έβρο», τόνισε.

Εκτίμησε ότι οι άνθρωποι αυτοί αναχώρησαν πιθανότατα από την Κωνσταντινούπολη αφότου «δόθηκε σήμα» από τις τουρκικές Αρχές.

Αναφερθείς στην αντίδραση της Ελλάδας, υπογράμμισε ότι έγινε σαφές πως τα σύνορα φυλάσσονται.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι δυνάμεις του στρατού θα μετακινηθούν και σήμερα στον Έβρο για ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων.