Νικήτας Κακλαμάνης: «Η αποστολή όπλων προς την Ουκρανία ήταν απόφαση υψηλού ρίσκου»

Νικήτας Κακλαμάνης

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για την απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να στείλει όπλα στην Ουκρανία.

«Η αποστολή στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία ήταν απόφαση υψηλού ρίσκου, το μέλλον θα δείξει αν είναι στη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. και Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στο ΝΕΤ 24,

προκαλώντας ένα μικρό σοκ στο κυβερνών κόμμα, καθώς μέχρι σήμερα κανένας άλλος κυβερνητικός βουλευτής ή άλλο «γαλάζιο» στέλεχος δεν έχει εκφράσει επιφυλάξεις για την απόφαση του κ. Μητσοτάκη.

Ωστόσο, είπε πως θεωρεί ότι «ο πρωθυπουργός σκέφτηκε ποιο είναι το άμεσο συμφέρον της χώρας και θα είχε συζητήσει την απόφαση και θα είχε συνεννοηθεί με το αρμόδιο υπουργείο το Yπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Άσκησε κριτική στην Ε.Ε. για την «ξεχασμένη» Κύπρο

Ο κ. Κακλαμάνης, ο οποίος συχνά πυκνά δεν κρύβει τα λόγια του και δεν διστάζει να εκφράσει τις διαφωνίες του και να ασκήσει κριτική σε κυβερνητικές επιλογές,

αλλά και σε συμβούλους του πρωθυπουργού, άσκησε και κριτική στην Ε.Ε. για το γεγονός ότι κανένας αξιωματούχος της δεν σχολίασε μέχρι σήμερα την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Διάσταση που επίσης κανένας κυβερνητικός δεν έχει δώσει μέχρι τώρα στις δηλώσεις και τις παρεμβάσεις του.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ δικαίως ασχολείται εδώ και μία εβδομάδα με την Ουκρανία, δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει για την εισβολή της Τουρκίας σε μία άλλη χώρα της, εδώ και σαράντα χρόνια, την Κύπρο», είπε ο κ. Κακλαμάνης.

Σημειώνουμε ότι και ο πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Ευρωπαίοι ηγέτες λένε και ξαναλένε τις τελευταίες ημέρες ότι η ρωσική εισβολή στην

Ουκρανία είναι η πρώτη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εισβολή σε ανεξάρτητο κράτος της Ευρώπης, ξεχνώντας την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.