Νέος σεισμός στην Εύβοια 4,2 Ρίχτερ μετά τη δόνηση των 4,8 – Η Αττική «χορεύει»

Νέος σεισμός 4,2 ρίχτερ σημειώθηκε στην Εύβοια πριν λίγη ώρα, μετά από τη σεισμική δόνηση με 4,8 ρίχτερ.

O νέο σεισμός σημειώθηκε στις 7:23 το πρωί της Τρίτης (29/11) 8 χλμ. νοτιοανατολικά από την περιοχή Ζάρακες, στην Εύβοια και έγινε και αυτός αισθητός στην Αττική μετά τον πρώτο σεισμό που σημειώθηκε μία ώρα νωρίτερα.

Για «εκτόνωση» έκανε λόγο λίγα λεπτά αργότερα ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μολονότι όπως είπε «δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι».

Στις 6:32 το πρωί της Τρίτης έγινε σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την Αττική αφού είχε επίκεντρο την Εύβοια. Αρχικά είχε μετρηθεί στα 4,7 Ρίχτερ.

Το ακριβές επίκεντρο ήταν 8 χλμ. νοτιοανατολικά από την περιοχή Ζάρακες με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 13,8 χλμ.

Λίγα λεπτά μετά ακολούθησε σεισμός 3,2 Ρίχτερ με επίκεντρο την ίδια περιοχή.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού από αυτού των 4,8 Ρίχτερ άφησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

«Μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερος σεισμός γιατί δεν την ξέρουμε την περιοχή, δεν ήταν στο πλαίσιο που μας ανησυχούσε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «πρέπει να δούμε τα ρήγματα της περιοχής, δεν ξέραμε ότι υπάρχουν εκεί ρήγματα».

Σε δική του ανάρτηση λίγο μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «η σεισμική δράση βρίσκεται σε εξέλιξη εκεί με μικρότερα μεγέθη από αρκετές μέρες».

«Συνεπώς, επιβάλλεται η συνολική αξιολόγηση λαμβάνοντας υπόψη και τις δονήσεις που έγιναν πριν από λίγη ώρα» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Στις 7:56 σημειώθηκε νέος σεισμός 3,7 Ρίχτερ με επίκεντρο την ίδια περιοχή με αυτή των 4,8 Ρίχτερ που έγινε, επίσης, αισθητός σε περιοχές της Αττικής

Σημειώνεται ότι στη 1:38 τα ξημερώματα στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί σεισμός 3,3 Ρίχτερ με επίκεντρο 9χλμ. βορειοανατολικά των Νέων Στύρων.

Δείτε που σημειώθηκε ο σεισμός στην Εύβοια: