Νέο “έξυπνο” αστυνομικό κράνος σάρωσης για τον COVID-19

Χρειάστηκαν 33 χρόνια, αλλά ο Robocop, της γνωστής αμερικάνικης ταινίας, είναι τώρα εδώ.Η τεχνολογία έχει γεννήσει πλέον ένα εξοπλισμένο με οθόνη κράνος που σίγουρα θα ευχαριστήσει τους πιο… ανήσυχους αστυνομικούς. Ονομάζεται “Έξυπνο κράνος” και μπορεί να ελέγξει επιβάτες αεροδρομίων για τον ιό COVID-19, καθώς και να παρέχει στον αστυνομικό δυνατότητες σάρωσης για άλλα ζωτικά αρχεία.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι στο Flint του Μίσιγκαν δεν μπορούν καλά καλά να παρέχουν καθαρό πόσιμο νερό στους κατοίκους τους, αλλά οι ταξιδιώτες στο Διεθνές Αεροδρόμιο Bishop γίνονται μάρτυρες στα νέα ρομποτικά κράνη των αστυνομικών.

Με το πρόσχημα του ελέγχου των επιβατών για το COVID-19, το Smart Helmet, που παράγεται από την KeyBiz με έδρα την Ιταλία, μπορεί να σαρώσει τις θερμοκρασίες του σώματος των ταξιδιωτών από πάνω από 20 πόδια.

Όμως, το Smart Helmet δεν περιορίζεται σε σαρώσεις θερμοκρασίας σώματος κάτι  που μπορεί να κάνει οποιοδήποτε θερμόμετρο καθοδηγούμενο με λέιζερ. Έχει εγκατασταθεί λογισμικό αναγνώρισης προσώπου το οποίο μπορεί να παρέχει στον αστυνομικό πληροφορίες σχετικά με εκκρεμή εντάλματα, εάν ένα άτομο εντοπίζεται σε λίστα παρακολούθησης τρομοκρατίας ή σε λίστα απαγόρευσης πτήσεων, και μπορεί να διαβάσει πινακίδες κυκλοφορίας για εκκρεμή εντάλματα, πληροφορίες κλεμμένων οχημάτων, εγκληματικές ιστορίες , κ.λπ. Ακόμα κι αν είστε εντελώς αθώοι, θα υποβληθείτε σε αυτές τις σαρώσεις.

Τα κράνη έχουν ήδη αναπτυχθεί στην Ιταλία και αλλού σε όλο τον κόσμο. Το ABC12 του Michigan αναφέρει εάν η θερμοκρασία κάποιου υπερβαίνει το όριο, θα πραγματοποιηθεί περισσότερη έρευνα για την υγεία του ταξιδιώτη για να καθοριστεί εάν ο επιβάτης είναι πολύ άρρωστος για να ταξιδέψει.