Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων: «Τα οράματα δεν υπηρετούνται με καθυστερήσεις»

Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

«Τα “οράματα” δεν υπηρετούνται με καθυστερήσεις, αλλά με πολλή δουλειά και σφιχτό συντονισμό», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟΑ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τα όσα δήλωσε η αρχαιολόγος και τ. γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ Μαρία Βλαζάκη.

«Το Αρχαιολογικό Μουσείο των Χανίων αποτελεί ένα κόσμημα για την πόλη, τόσο από άποψη αρχιτεκτονικής, όσο και για τις πολύτιμες και σε πολλές περιπτώσεις μοναδικές Συλλογές που φιλοξενεί»,

επισημαίνει η ίδια ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «ο χρόνος απραξίας που διαπιστώνεται σε όλα τα εν εξελίξει έργα πολιτισμού που παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πιστοποιείται και στην περίπτωση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων»,

ενώ «χρειάστηκε να αναλάβει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να επανεκκινήσουν τα έργα στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους».

Στην ανακοίνωσή της η Μ. Βλαζάκη ανέφερε ότι «η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας ανήκει σε όλους και σε όλες», τονίζοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων «να παραμείνει μακριά από ιδιοκτησιακές λογικές και πέρα από οποιαδήποτε προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης».