Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δεν υπάρχει Μητσοτάκης για μένα – Ας φροντίσει μόνη η Ελλάδα τον εαυτό της

Ερντογάν

Οι νέες δηλώσεις Ερντογάν την Παρασκευή, έδειξαν πως η επικοινωνία δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Σε ερωτήσεις που δέχτηκε μετά την προσευχή της Παρασκευής για τις εντάσεις με την Αθήνα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως «ολοκληρώσαμε τις συναντήσεις στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα.

Δεν θα γίνει συνάντηση φέτος και δεν μπορώ να είμαι περισσότερο ξεκάθαρος. Η Ελλάδα θα πρέπει να φροντίσει μόνη τον εαυτό της από εδώ και πέρα».

«Εξέφρασα τις αντιδράσεις μου για τη διαδικασία που ακολουθείται και είπα ότι δεν θα ξανασυναντηθώ μαζί τους αν δεν βρεθεί μπροστά μου ένας έντιμος πολιτικός.

Έχουμε τελειώσει τις συναντήσεις μας με την Ελλάδα» συνέχισε ο Ερντογάν, κατηγορώντας στην ουσία την ελληνική κυβέρνηση για ανεντιμότητα, ενώ δεν ξέχασε πάλι τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την παρουσία του στο Κογκρέσο.

«Για μένα δεν υπάρχει πια κανείς που να λέγεται Μητσοτάκης. Θα κρατήσουμε τον λόγο μας και θα συναντηθούμε μόνο με έντιμους πολιτικούς. Είμαστε αυτάρκεις.

Υπήρξε ένας άνθρωπος που λέει στις ΗΠΑ:  “Μην δίνετε F-16 στην Τουρκία”. Εμείς είμαστε αντιμέτωποι με την Ελλάδα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μάλλον δεν θα ενεργήσουν σύμφωνα με τον λόγο της Ελλάδας» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σε άλλο μέρος των δηλωσεών του, ο Ερντογάν επιβεβαίωσε την επίσημη επίσκεψη του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στις 22 Ιουνίου στην Τουρκία, διευκρίζοντας ότι ο Σαουδάραβας ηγέτης θα επισκεφθεί την Άγκυρα.

«Θα υποδεχθούμε τον πρίγκιπα διάδοχο την Τετάρτη στο Κουλιγέ», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους και χρησιμοποιώντας την ονομασία του τουρκικού προεδρικού μεγάρου στην Άγκυρα.