Νέα κόντρα Βρούτση-Αχτσιόγλου: «Αποκαθιστούμε μία μεγάλη αδικία» ⎯ Κάνετε «επικοινωνιακό σόου»

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε την Τρίτη μεταξύ του Γιάννη Βρούτση και της Εφης Αχτσιόγλου. Αφορμή στάθηκε η παροχή ασφαλιστικής ικανότητας σε 245 χιλιάδες ασφαλισμένους, για τους οποίους δεν υπήρχε σχετική μέριμνμα σύφωνα με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Εργασίας. «Τίποτα από όσα ισχυρίζεται ο κ. Βρούτσης δεν ισχύει», απαντά η τομεάρχης εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Νέα πεδία για επικοινωνιακό σόου» αναζητά ο Γιάννης Βρούτσης σύμφωνα με την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία χαρακτηρίζει ψευδή όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας το πρωί της Τρίτης περίδιακοπής ασφαλιστικής ικανότητας σε 245 χιλιάδες ασφαλισμένους. Ο υπουργός Εργασάις άκανε δε λόγο για αποκατάσταση μίας μεγάλης αδικίας την οποία καταλόγισε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Καθημερινά ανακαλύπτουμε νέα προβλήματα, εξαιτίας της προχειρότητας, της ανοργανωσιάς και της εγκατάλειψης, που επικρατούσε στο ασφαλιστικό σύστημα», δήλωσε εξάλλου ο ίδιος.

Αναλυτικά, με πρωτοβουλία της διοίκησης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)και σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, παρέχεται ασφαλιστική ικανότητα σε 245 χιλιάδες ασφαλισμένους, που τους είχε διακοπεί άδικα και παράτυπα από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου.

Με την έκδοση της νέας εγκυκλίου από τον ΕΦΚΑ και την άμεση υλοποίησή της, διαμέσου του πληροφοριακού συστήματος «ΑΤΛΑΣ» – (υποσύστημα ασφαλιστικής ικανότητας), οι εν λόγω ασφαλισμένοι μπορούν πλέον από τις 15 Νοεμβρίου 2019 να έχουν την πρόσβαση στις παροχές και υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται, χωρίς δική τους άσκοπη ταλαιπωρία και αχρείαστη επιφόρτιση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ. Όπως αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, οι συγκεκριμένοι 245.378- άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένοι -στερούνταν, μέχρι σήμερα, τη δυνατότητα αυτόματης πρόσβασης σε παροχές και υπηρεσίες υγείας, λόγω εσφαλμένης εφαρμογής της νομοθεσίας από το 2018, με αποτέλεσμα να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ και η καταβολή ποσών που δεν προβλέπονται από το νόμο.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε σχετικά: «Δυστυχώς, δεν ήταν μόνο το 1 εκατομμύριο και πλέον εκκρεμότητες που μας κληρονόμησε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Καθημερινά ανακαλύπτουμε νέα προβλήματα, εξαιτίας της προχειρότητας, της ανοργανωσιάς και της εγκατάλειψης, που επικρατούσε στο ασφαλιστικό σύστημα. Και όλα αυτά, τελικά, κατέληγαν σε βάρος των ασφαλισμένων.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ και οι υπάλληλοί του συνεχίζουν τις άοκνες προσπάθειες για αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων με τη μεγιστοποίηση της χρήσης των νέων τεχνολογιών.