Νέα καταγγελία φοιτήτριας του Λιγνάδη: Αυνανιζόταν στην έδρα

Μια ακόμη φοιτήτρια – αυτή τη φορά στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο – καταγγέλλει τις εξοργιστικές πρακτικές του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κλήθηκε να διδάξει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για ένα εξάμηνο.

Η νέα σοκαριστική καταγγελία της Α.Α. δημοσιεύεται στη Lifo και αφορά όσα συνέβησαν την ακαδημαϊκή χρονιά 2004 – 2005, όταν ο Δημήτρης Λιγνάδης κλήθηκε να διδάξει σε φοιτητές, πριν διακοπεί απότομα η συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Όπως αναφέρει η κοπέλα, από την πρώτη μέρα που μπήκε στο μάθημα έκανε περίεργες ερωτήσεις, ενώ συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά εκείνη είχε επιμείνει να του απαντήσει τι δεν θα έκανε ποτέ στο θέατρο, για να την αναγκάσει στη συνέχεια να το κάνει, δηλαδή να γδυθεί ενώπιον της τάξης.

Παράλληλα, «κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, που δεν ήταν πλήρες εξάμηνο, σε παραστάσεις όπως π.χ. τις “Τρεις αδελφές” του Τσέχοφ, έβαζε τα κορίτσια να δέρνονται μεταξύ τους και να γδύνει η μία την άλλη, τα αγόρια να γλείφουν το πάτωμα και άλλα τέτοια πράγματα».

Αυνανιζόταν κάτω από την έδρα

«Ήταν μία μέρα που είχαμε μάθημα μαζί του και πήγαμε να καθίσουμε κανονικά στην αίθουσα. Εγώ, δυστυχώς, κάθισα στην πρώτη σειρά και λίγο διαγώνια από την έδρα, οπότε τον έβλεπα από τη μέση και κάτω που είχε γυμνό το σημείο του σώματος του αυτό και αυνανιζόταν.

Αυτός με είδε που ξαφνιάστηκα και γελούσε με ένα μειδίαμα, συνεχίζοντας αυτό που έκανε. Μετά τελείωσε, κουμπώθηκε και σηκώθηκε να συνεχίσει το μάθημα. Το συγκεκριμένο το κατήγγειλα στο ΣΕΗ. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διατηρούσε κακοποιητικές σχέσεις με φοιτητές του

Η Α.Α. μίλησε, παράλληλα, και για τις σχέσεις που διατηρούσε ο καθηγητές με συμφοιτητές της, αλλά και τις ολέθριες συνέπειες που είχαν αυτές στα θύματα του Λιγνάδη:

«Στην τάξη είχαμε ένα αγόρι με το οποίο από την πρώτη στιγμή σύναψε σχέση μαζί του. Και μάλιστα, στο τέλος ενός από τα πρώτα μαθήματα, τον πήρε με το αυτοκίνητο και πήγαν στην παραλία. Θυμάμαι ότι στην αρχή ο συμφοιτητής μας μιλούσε με ενθουσιασμό για εκείνον, που τον είχε επιλέξει και έκαναν σχέση.

Παρόλα αυτά, από όσα μας μετέφερε στη συνέχεια, αντιλαμβανόμασταν ότι όλα αυτά που μας περιέγραφε ήταν πάρα πολύ κακοποιητικά και τοξικά. Η σχέση αυτή τελείωσε άδοξα. Βρέθηκαν και μια-δυο φορές στην Αθήνα.

Σίγουρα δεν ήταν μια κανονική σχέση. Ήταν ένας καθηγητής που είχε σεξουαλικές σχέσεις με έναν 18χρονο φοιτητή, με κακοποιητικά χαρακτηριστικά.

Υπήρχαν ακόμα δύο φοιτητές στην τάξη, τους οποίους είχε προσεγγίσει. Ο ένας μου είπε ότι έχει κάτι να αναφέρει και θα το στείλει στο ΣΕΗ. Ο άλλος δεν έχει μιλήσει, παρότι όλοι ξέραμε ότι κάτι γινόταν και τον πίεζε, τον στρίμωχνε και τον ενοχλούσε».