Νέα δίωξη κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου: Προσπάθησε να δολοφονήσει την Τζωρτζίνα μέσα στο «Καραμανδάνειο»

Ρούλας Πισπιρίγκου

Η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, καλείται από την 18η ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, αύριο το πρωί σε συμπληρωματική απολογία.

Η 33χρονη κατηγορούμενη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ακόμα κακούργημα, αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, μετά την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης από τον Εισαγγελέα Γιώργο Νούλη.

Μέσα στο «Καραμανδάνειο» η απόπειρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι διωκτικές αρχές και οδήγησαν στην άσκηση νέας δίωξης, η Ρούλα Πισπιρίγκου λίγους μήνες πριν χορηγήσει τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο παιδί στο νοσοκομείο Παίδων

είχε αποπειραθεί και πάλι να το δολοφονήσει μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Από την αξιολόγηση των μαρτυρικών καταθέσεων γιατρών προκύπτει ότι η μικρή Τζωρτζίνα νοσηλευόταν χωρίς παθολογικά ευρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελικός λειτουργός αποδίδει την καρδιακή ανακοπή, την οποία η 9χρονη Τζωρτζίνα υπέστη μέσα στο νοσοκομείο σε εξωτερική επέμβαση

και δη από τη μητέρα της, αλλά το αποτέλεσμα αποσοβήθηκε λόγω της άμεσης παρέμβασης των γιατρών που στάθηκε σωτήρια για τη ζωή του παιδιού.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται αύριο το πρωί να οδηγηθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για να λάβει γνώση του νέου κατηγορητηρίου.

Έχει το δικαίωμα να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί η ίδια και ο δικηγόρος της για την εξέλιξη της υπόθεσης προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή της.