ΝΑΤΟ: Δεν θα υπάρξει ειρήνη εάν η Ρωσία κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

“Η Ουκρανία είναι θύμα επιθετικότητας”

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία και η Ουκρανία είναι θύμα επιθετικότητας, επομένως έχει το δικαίωμα να αμυνθεί. Δεν θα υπάρξει μόνιμη ειρήνη αν κερδίσει η Ρωσία».

Αυτό δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα στο Βουκουρέστι, αναφέρει το BTA.

«Αν αφήσουμε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να κερδίσει, θα πληρώσουμε όλοι υψηλότερο τίμημα τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Πούτιν και άλλοι αυταρχικοί ηγέτες μπορεί να αποφασίσουν ότι θα πετύχουν τους στόχους τους με τη βία και έτσι ο κόσμος θα γίνει πιο επικίνδυνος.

Όλοι πληρώνουμε το τίμημα του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας , αλλά οι Ουκρανοί πληρώνουν με το αίμα τους, σημείωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Ο Πρόεδρος Πούτιν αποτυγχάνει στην Ουκρανία και απαντά με ακόμη μεγαλύτερη βαρβαρότητα – η Ρωσία χτυπά πόλεις και αστικές υποδομές, αφήνοντας τους Ουκρανούς χωρίς θέρμανση, νερό και φαγητό, και αυτά είναι εγκλήματα πολέμου, συνόψισε.

Οι περισσότεροι πόλεμοι τελειώνουν με διαπραγματεύσεις, αλλά οι διαπραγματεύσεις εξαρτώνται από γεγονότα στο πεδίο της μάχης. Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία όσο χρειαστεί. Και δεν θα κάνουμε πίσω, είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Εξέφρασε την προσδοκία ότι οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ θα εγκρίνουν την παροχή πρόσθετης βοήθειας στην Ουκρανία με καύσιμα και ιατρικές προμήθειες.