Ν.Σύψας: «Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά πάση θυσία»

Ν.Σύψας

Ανησυχία προκαλεί σε κυβέρνηση και ειδικούς η αυξητική πορεία που έχουν λάβει τα κρούσματα του κορωναϊού τις τελευταίες μέρες.

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Σύψας, αναφερόμενος στα σχολεία, σημείωσε ότι βάσει των επιστημονικών δεδομένων θα ληφθεί η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 7 ή 14 του Σεπτέμβρη, υπογράμμισε όμως ότι δεν πρόκειται να κλείσουν, όποια και αν είναι η κατάσταση της πανδημίας στη χώρα.

«Πρώτα θα κλείσουμε όλα τα υπόλοιπα και στο τέλος τα σχολεία. Θα παραμείνουν ανοιχτά πάση θυσία».

Ο λοιμωξιολόγος σημείωσε ότι υπάρχει στο τραπέζι σενάριο για άνοιγμα των σχολείων σε διαφορετικές ημερομηνίες ανά περιφέρεια, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση της εκάστοτε περιοχής.

 «Υπάρχουν περιοχές που είναι βεβαρημένες και περιοχές που δεν έχουν σχεδόν κανένα κρούσμα, επομένως θα έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση σε κάθε περίπτωση.Αν χρειαστεί να κάνουμε κάποιο τοπικό lockdown θα αφορά μόνο τα σχολεία μιας περιοχής και όχι όλης της Ελλάδας».

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα και νέες μελέτες του ιού που έχουν προκύψει, τα παιδιά δεν προσβάλλονται εύκολα από τον ιό και δεν τον μεταδίδουν εύκολα. «Τα παιδιά κινδυνεύουν πιο πολύ στο σπίτι παρά στο σχολείο».

Όσον αφορά την ανοσία απέναντι στον ιό, σημείωσε ότι δεν διαρκεί πολύ. «Η ανοσία δεν κρατάει για πάντα» είπε ο κ. Σύψας.