«Μυστικός δείπνος» με «μενού» τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Ο Αλέξης Τσίπρας, ο «προξενητής» και οι «παραπονούμενοι»

Γράφει ο Γιάννης Πετρίδης

Επιχειρηματικές αντισυσπειρώσεις προκαλεί η φημολογούμενη προσέγγιση ορισμένων κορυφαίων Ελλήνων «ολιγαρχών» με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς οι αντίπαλοί τους βλέπουν ότι αποκτούν προνομιακή μεταχείριση από τη νυν κυβέρνηση της ΝΔ.

Και εν αντιθέσει με άλλες εποχές που κατά κανόνα προσεγγιζόταν ο βασικός εσωκομματικός αντίπαλος του εκάστοτε προέδρου της ΝΔ για να αποκατασταθεί εν μέρει τουλάχιστον η ισορροπία, τώρα τα πράγματα είναι πιο… άγρια.

ίσως και γιατί, αν και το «σαμαρικό» με το «καραμανλικό» στρατόπεδο συνασπίστηκαν καθαρά κατά του Κ.Μητσοτάκη, δεν έχει ξεχωρίσει, τουλάχιστον στην παρούσα χρονική συγκυρία, εκείνη η προσωπικότητα που θα γίνει πόλος «συγκέντρωσης παραπόνων».

Έτσι, αυτή η ομάδα επιχειρηματιών αποφάσισε να ρίξει… γέφυρες προς Α.Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, μεριά.

Με τον οποίο, πάντως, ποτέ δεν είχαν μεγάλες αγάπες (άλλωστε πρόκειται για τους πιο σκληρούς εκφραστές αυτού που λέγεται «μεγάλο κεφάλαιο») και ούτε ιδιαίτερα «πάρε-δώσε».

Κάτι όμως η οργή για τις «αγκαλιές» και την προσέγγιση του Κ.Μητσοτάκη με τους επιχειρηματικούς τους αντιπάλους, κάτι το γεγονός ότι οι δικές τους δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά μακριά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ (σοβαροί δημοσκόποι δίνουν μια διαφορά σε συνθήκες εκλογών της τάξης του 4-5%, με τη ΝΔ πάντα μπροστά), σκέφθηκαν ότι καλό είναι «να κάνουν μια κουβέντα» με τον Αλέξη Τσίπρα.

Προξενητής των δύο πλευρών άτομο το οποίο μιλά με τον Τσίπρα, αλλά μιλά και με το «μεγάλο κεφάλαιο» και είναι αποδέκτης των «παραπόνων» του.

Το ραντεβού κλείστηκε για το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, εν είδει «μυστικού δείπνου» στο σπίτι του «προξενητή» στην Παιανία με την υπόσχεση του τελευταίου προς τους «παραπονούμενους» ότι θα ήταν παρών και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο οποίος κατ’αρχήν δεν είχε κανένα πρόβλημα να παραστεί στο δείπνο. Άλλωστε γνώριζε σχεδόν όλους τους συνδαιτημόνες. Αλλά επειδή ο Αλέξης είναι εγκεφαλικός τύπος και λέει πάντα «Κατ’αρχήν, ναι», αλλά εν συνεχεία το σκέφτεται και το περνά από «χίλια κόσκινα», το «Κατ’αρχήν, ναι», σημαίνει ότι «Θα το σκεφθώ και θα σου πω».

Ο «προξενητής» θεώρησε ότι είχε την σύμφωνη γνώμη του και άρχισε να καλεί τα μέλη της ομάδας των «παραπονούμενων» επιχειρηματιών στον «μυστικό δείπνο»

Αλλά ο Α.Τσίπρας το ξανασκέφθηκε. Και θεώρησε ότι δεν είναι σωστό το timing. Έτσι ή αλλιώς, αν γίνουν εκλογές την ερχόμενη άνοιξη όμως φημολογείται, είναι σαφώς δεύτερος, έστω και με απλή αναλογική.

Άρα γιατί να εκτεθεί τώρα με υποσχέσεις; «Έχουμε καιρό» σκέφθηκε.

Αλλά επειδή δεν ήθελε να «κρεμάσει» εντελώς τον «προξενητή» και να φανεί ότι απαξιώνει τους επιφανείς καλεσμένους, είπε ότι θα στείλει αντ’αυτού «στενούς συγγενείς». «Πάγωσε» ο «προξενητής», αλλά τι να κάνει, μεταβίβασε την «αλλαγή».

Μόνο που το αποτέλεσμα ήταν να εισπράξει πλέον αρνήσεις από τους καλεσμένους. Και ο «μυστικός δείπνος», ματαιώθηκε. Ή απλώς αναβλήθηκε;

ΠΗΓΗ: pronews.gr