Μύκονος: Σύλληψη 34χρονου με 70 κούτες λαθραία τσιγάρα

Μύκονος

Στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος που ρίχνει λαθραία τσιγάρα στο νησί των Ανέμων βρίσκονται οι αξιωματικοί του τμήματος ασφαλείας και της δίωξης ναρκωτικών Μυκόνου.

Mετά τη χθεσινή σύλληψη ενός 34χρονου Πακιστανού και την κατάσχεση του παράνομου εμπορεύματος που είχε στην κατοχή του.

Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε μετακομίσει τον τελευταίο καιρό στη Μύκονο και κατείχε ειδική βεβαίωση νόμιμης διαμονής,

η οποία είχε εκδοθεί στις 16 Ιουλίου 2019 από τη διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Οι πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος είχαν φτάσει την τελευταία εβδομάδα στα γραφεία των αξιωματικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου.

Το «βαθύ λαρύγγι» από τις παράνομες πιάτσες έλεγε ότι υπάρχει ένα μεγάλο κύκλωμα το οποίο φέρνει μέσω κούριερ μεγάλες πατρίδες λαθραίων τσιγάρων από τις πιάτσες της Αθήνας, τις οποίες μέσω συνδέσμων διαθέτει στη Μύκονο.

Η πληροφορία κρίθηκε ως αξιόπιστη και για το λόγο αυτό συστάθηκε ειδική ομάδα έτσι ώστε να «τρέξει» την υπόθεση.

Το ειδικό κλιμάκιο του τμήματος ασφαλείας και της δίωξης ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου έθεσε υπό στενή παρακολούθηση το κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής προκειμένου να εντοπίσει τον Πακιστανό και τους συνδέσμους.

Το πρωί της Δευτέρας, μόλις είδαν τον 34χρονο Πακιστανό να βγαίνει από το κατάστημα με τις χάρτινες κούτες στα χέρια, τον ακινητοποίησαν, του πέρασαν χειροπέδες και κατάσχεσαν το παράνομο εμπόρευμα.

Συνολικά βρέθηκαν 70 κούτες λαθραίων τσιγάρων, ενώ αυτό που ψάχνουν τώρα οι λιμενικοί της Μυκόνου είναι τους προμηθευτές του κυκλώματος, τους συνεργούς και φυσικά τα «μεγάλα κεφάλια» που έκαναν κουμάντο.