Μπριζίτ Τρονιέ: «Στα 17 μου είπε ο Μακρόν “ό,τι κι αν κάνεις, θα σε παντρευτώ”»

Τώρα, που δεν αποκλείεται να είναι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, το ενδιαφέρον για τη σχέση του με την κατά 25χρόνια μεγαλύτερη σύζυγό του “φουντώνει”.

Δεν είναι μόνο οι Γάλλοι που ενδιαφέρονται να μάθουν τα πάντα για το μελλοντικό πρώτο ζευγάρι της χώρας. Είναι πως, καλώς ή κακώς, πάντα μια σχέση με διαφορά ηλικίας όπως αυτή ανάμεσα στον Εμανουέλ Μακρόν και τη Μπριζίτ Τρονιέ απασχολεί. Βάλτε και το γεγονός πως εκείνη ήταν καθηγήτριά του και… “δένει” το γλυκό, αναφέρει το newsit.gr.

Εκείνος ήταν 15 όταν τη γνώρισε. Κι εκείνη 40. Εκείνος μαθητής στο ιδιωτικό σχολείο Jesuit της Αμιέν, στη βόρεια Γαλλία κι εκείνη καθηγήτρια λατινικών και γαλλικής γλώσσας, η οποία επέβλεπε ένα θεατρικό εργαστήρι. Ο νεαρός Μακρόν έγινε μέλος και τότε ξεκίνησαν όλα. Από μικρή ηλικία ο άνθρωπος που θέλει να γίνει ο νεότερος πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία της Γαλλίας ήταν λάτρης της λογοτεχνίας και ήθελε να γίνει συγγραφέας.

Ο έρωτας κεραυνοβόλος και στα 17, ο νεαρός Εμανουέλ έδωσε μια υπόσχεση στην εκλεκτή της καρδιάς του. «Σε ηλικία 17 ετών, ο Εμανουέλ μου είπε: “ό,τι κι αν κάνεις, εγώ θα σε παντρευτώ!”», έχει αποκαλύψει η 64χρονη σήμερα Μπριζίτ στο Paris Match. Η σχέση τους ξεκίνησε όταν πια εκείνος ήταν 18 ετών. Τότε, εκείνη ήταν παντρεμένη και ήδη μητέρα τριών παιδιών.

Όταν ο Μακρόν μετακόμισε στο Παρίσι για τον τελευταίο χρόνο του λυκείου, η απόσταση δεν τους χώρισε. «Μιλούσαμε συνέχεια στο τηλέφωνο, ώρες ολόκληρες» θυμάται εκείνος.

Εκείνη είχε αμφιβολίες στην αρχή. Αλλά η επιμονή του Μακρόν, τελικά, την έπεισε. «Σιγά σιγά κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις αμφιβολίες μου, με υπομονή. Δεν ήταν έφηβος, είχε σχέσεις με άλλους ενήλικες» έχει δηλώσει η Μπριζίτ σε ντοκιμαντέρ για τη σχέση τους. Έτσι, αποφάσισε να χωρίσει από τον σύζυγό της και πατέρα των παιδιών της και να μετακομίσει στο Παρίσι για να είναι κοντά στον Μακρόν. Και από τότε, είναι αχώριστοι.

Παντρεύτηκαν τελικά το 2007 αλλά εκείνη δεν άλλαξε το επώνυμό της και κράτησε το Τρονιέ, επώνυμο του πρώτου συζύγου της.

Σε κάθε ευκαιρία, “διαφημίζουν” τον έρωτά τους. Φωτογραφίες τους με παθιασμένα φιλιά υπάρχουν παντού, όταν βρίσκονται μαζί κρατιούνται πάντα χέρι χέρι και το βράδυ της Κυριακής, κατά τη νικητήρια ομιλία του μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ανέβηκαν μαζί στο βήμα και αφού αντάλλαξαν ένα φιλί, εκείνος ξεκίνησε τον ευχαριστήριο λόγο του.

Από τον οποίο, φυσικά, δεν απουσίασε εκείνη. Τη στιγμή που ευχαριστούσε τους συνεργάτες του και όσους στάθηκαν στο πλευρό του, ξεχώρισε εκεί. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη γυναίκα μου, δεν θα ήμουν εδώ χωρίς εκείνη», είπε και “ανάγκασε” το πλήθος να φωνάζει ρυθμικά το όνομά της.