Μπουράκ Χακί: «Και στην Κωνσταντινούπολη προετοιμάζονται για μεγάλο σεισμό»

Ανάμεσα στα θύματα του διπλού φονικού σεισμού που χτύπησε την Τουρκία υπήρξαν και συγγενείς της συντρόφου του, γνωστού σταρ και ηθοποιού Μπουράκ Χακί, ο οποίος εμφανίστηκε μέσω δορυφορικής σύνδεσης στην εκπομπή «Πάμε Δανάη»,

όπου και εξομολογήθηκε την εμπειρία του από την τραγική κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στη χώρα του.

«Πολλοί άνθρωποι πέθαναν και αυτό που έμαθα είναι ότι 2.900 κτίρια -το λιγότερο- κατέρρευσαν. Αυτός είναι ένας τεράστιος αριθμός. Φυσικά, λυπάμαι πάρα πολύ.

Χάσαμε κάποιους δικούς μας ανθρώπους, χάσαμε φίλους. Τα ξαδέρφια της κοπέλας μου ζούσαν σε πόλεις που χτύπησε ο σεισμός και τους χάσαμε, είναι νεκροί», δήλωσε αρχικά ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη».

«Υπάρχουν ακόμα και ποδοσφαιρικές ομάδες, που ακόμα τις αναζητούν, όπως και μία ομάδα βόλεϊ. Είχα φίλους σε αυτές, δεν είναι πολύ κοντινοί μου φίλοι.

Προσπαθούμε να τους βρούμε, έχουμε κάποιες ομάδες στο WhatsApp και προσπαθούμε να εντοπίσουμε τις τοποθεσίες τους και να τις δώσουμε στην κυβέρνηση και στις ομάδες αναζήτησης.

Οι ομάδες αυτές έχουν μία λίστα και προσπαθούν να τους ψάξουν όλους και να τους απεγκλωβίσουν», πρόσθεσε.

«Όταν είσαι μακριά, δεν μπορείς να καταλάβεις το μέγεθος της συμφοράς»

Εκείνο, ωστόσο, που προκάλεσε τη μεγαλύτερη, ίσως, εντύπωση στα λεγόμενά του, είναι η δήλωσή του ότι και η Κωνσταντινούπολη προετοιμάζεται για έναν μεγάλο σεισμό.

«Οι δρόμοι είναι διαλυμένοι και κάποια αεροδρόμια έχουν προβλήματα. Είναι μία μεγάλη καταστροφή, δεν μπορείς να φανταστείς. Όταν είσαι μακριά, δεν μπορείς να καταλάβεις το μέγεθος της συμφοράς. Όταν συμβεί σε σένα, τότε θα καταλάβεις.

Χρειαζόμαστε περισσότερα ασφαλή κτίρια, χρειαζόμαστε περισσότερο έλεγχο. Για παράδειγμα, για την Κωνσταντινούπολη περιμένουν ένα μεγάλο σεισμό και η πόλη προετοιμάζεται ήδη για αυτό.

Αλλάζουν τα κτίρια, η Κωνσταντινούπολη ανανεώνεται, αλλά αυτές οι πόλεις δεν μπορώ να πω ότι είναι έτοιμες για έναν σεισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπουράκ Χακί.