Μπόρις Τζόνσον για Πρίγκιπα Φίλιππο: «Υπήρξε επιδέξιος καθοδηγητής της βασιλικής οικογένειας»

Μπόρις Τζόνσον για Πρίγκιπα Φίλιππο

Την προσφορά του Πρίγκιπα Φίλιππου στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη στήριξή του στη βασίλισσα Ελισάβετ εξήρε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με δήλωσή του, μετά από την είδηση του θανάτου του Δούκα του Εδιμβούργου.

«Διαμόρφωσε και ενέπνευσε τις ζωές αμέτρητων νέων ανθρώπων. Τον θυμόμαστε για τη σταθερή στήριξή του στη βασίλισσα», είπε μεταξύ άλλων.

«Ήταν ο άνθρωπος που υπήρξε σύζυγος για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην ιστορία, ένας από τους τελευταίους επιζώντες σε αυτή τη χώρα που υπηρέτησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Υπήρξε επιδέξιος καθοδηγητής της βασιλικής οικογένειας και της μοναρχίας έτσι ώστε να παραμείνει ένας θεσμός αδιαμφισβήτητα ζωτικής σημασίας για την ισορροπία και την ευτυχία του έθνους», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Συνέχισε προσθέτοντας πως «οι σκέψεις του έθνους στρέφονται πλέον στη βασίλισσα Ελισάβετ και ολόκληρη τη βρετανική οικογένεια.

Έχασαν ένα πολυαγαπημένο δημόσιο πρόσωπο που έχαιρε τον σεβασμό όλων, έναν αφοσιωμένο σύζυγο και έναν στοργικό πατέρα, παππού και, πρόσφατα, προπάππου.

Για αυτό και θρηνούμε σήμερα μαζί τη Βασίλισσα, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην ίδια και σε όλη της την οικογένεια και είμαστε ευγνώμονες,

ως έθνος και ως βασίλειο, για την υπέροχη ζωή και το έργο του Πρίγκιπα Φίλιππου, Δούκα του Εδιμβούργου» ανέφερε κλείνοντας.