“Μπλακ άουτ” στην British Airways και ακύρωση δύο πτήσεων προς Κέρκυρα

Οι πτήσεις της British Airways από το Λονδίνο, άρχισαν σταδιακά να αποκαθίστανται, μετά το χάος που δημιουργήθηκε από την κατάρρευση του ηλεκτρονικού συστήματος της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο και είχε σαν αποτέλεσμα να καθηλωθούν σε Χίθροου και Γκάτγουικ τα αεροσκάφη της.

Από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ οι πτήσεις θα εκτελούνται κανονικά, ενώ από το Χίθροου θα πραγματοποιηθούν οι περισσότερες προγραμματισμένες πτήσεις, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Τα προβλήματα πάντως θα συνεχιστούν και σήμερα Κυριακή, καθώς τα αεροσκάφη και τα πληρώματα δεν βρίσκονται στις θέσεις που θα έπρεπε σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

(Και) οι πτήσεις για Κέρκυρα

Χθες η εταιρεία προχώρησε στην ακύρωση όλων των πτήσεων της από τα αεροδρόμιο Χίθροου και Γκάτγουικ του Λονδίνου λόγω «μείζονος βλάβης των ηλεκτρονικών συστημάτων, η οποία προκαλεί πολύ σοβαρή αποδιοργάνωση στις πτήσεις μας παγκοσμίως», όπως ανακοίνωσε. Στα δύο αεροδρόμια της βρετανικής πρωτεύουσας προκλήθηκε μπλακ άουτ με χιλιάδες επιβάτες να ταλαιπωρούνται την πρώτη ημέρα ενός τριημέρου αργίας για τη Βρετανία.

Σε βίντεο το οποίο ανήρτησε στο twitter o διευθύνων σύμβουλος Άλεξ Κρουζ, δηλώνει ότι η κατάσταση δημιουργήθηκε από «πρόβλημα στην παροχή ενέργειας» και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κυβερνοεπίθεση.

Ανάμεσα στις πτήσεις που ακυρώθηκαν και εκείνη από το αεροδρόμιο Χίθροου για την Κέρκυρα, η οποία αναμενόταν να φτάσει στις 4μ.μ. του Σαββάτου 27/5, ενώ ακόμη μια πτήση που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 28/5 από το Χίθρου για την Κέρκυρα με ώρα άφιξης 1.30μ.μ. ακυρώθηκε.

Τι λέει επιβάτης για Κέρκυρα

Εξοργισμένη δήλωσε η επιβάτης Claire Dancer η οποία περίμενε να επιβιβαστεί στην πτήση από το Χίθροου για την Κέρκυρα για την έλλειψη πληροφοριών από την πλευρά της αεροπορικής εταιρείας.

Όπως δήλωσε στο Sky News «Φτάσαμε στο αεροδρόμιο στις 9 το πρωί, περιμέναμε στην ουρά για τρεις ώρες για να αφήσουμε τις αποσκευές μας. Καμία πληροφορία δεν μας έδωσαν. Αποφασίσαμε να φύγουμε από την ουρά και τρέξαμε στην πύλη για την πτήση μας προκειμένου να μην την χάσουμε. Φτάσαμε μέχρι την πύλη και μας ενημέρωσαν ότι υπήρχε καθυστέρηση χωρίς καμία άλλη πληροφορία. Τότε η κόρη μου βρήκε ένα tweet της British Airways που έλεγε ότι όλες οι πτήσεις ακυρώνονται. Συνειδητοποιήσαμε ότι δεν θα ταξιδεύαμε. Το πανδαιμόνιο μεγάλωνε στο αεροδρόμιο και μεγάλωνε η ουρά αναμονής από τον κόσμο που μαζευόταν για να ταξιδέψει. Κανείς δεν ήξερε που αν πάει, τι να κάνει και μας είπαν απλά ότι πρέπει να φύγουμε από το αεροδρόμιο αλλά χωρίς τις αποσκευές μας».

Αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί στην Κέρκυρα ακόμη θα φωνάζαμε για τον τουρισμό της «Κέρκυράς Μας», την κακή εικόνα στους τουρίστες κλπ. Συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια…