Μπήκε στο πάνθεον της ιστορίας ο Λεμπρόν: Προσπέρασε τον θρυλικό Καρίμ Αμντούλ Tζαμπάρ και έγινε ο No1 σκόρερ στην ιστορία του NBA!

Ο μυθικός Λεμπρόν Τζέιμς έγραψε ιστορία, αφού πέτυχε τον στόχο των 36 πόντων κόντρα στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, προσπέρασε τον θρυλικό Καρίμ Αμντούλ Τζαμπάρ και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του NBA!

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο «Βασιλιάς» χρειάζονταν 39 πόντους για να καταρρίψει το μυθικό ρεκόρ των 38,387 πόντων που είχε σημειώσει στην καριέρα του η θρυλική μορφή των Μπακς και των Λέικερς Καρίμ Αμντούλ Τζαμπάρ, με τον Λεμπρόν να σημειώνει 20 πόντους πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

LeBron James and Kareem Abdul-Jabbar’s record-breaking buckets - 39 Years Later

Το παρών στην Cryptocom Arena έδωσε και ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, που είδε τον Λεμπρόν να τον προσπερνάει, με τους δύο τους να χαρίζουν μια συγκλονιστική στιγμή, αφού ουσιαστικά έγινε μια τελετή παράδοσης-παραλαβής των σκήπτρων του πρώτου σκόρερ στην ιστορία του NBA.

Ο Λεμπρόν κατάφερε να σπάσει το ιστορικό ρεκόρ λίγο πριν την λήξη του τρίτου δωδεκάλεπτου της αναμέτρησης με τους Θάντερ, με τον «Βασιλιά» να σημειώνει τον 39ο πόντο που χρειάζονταν με το κλασσικό του fade away, σηκώνοντας στο πόδι την Cryptocom Arena!

Η αναμέτρηση, μάλιστα σταμάτησε για λίγα λεπτά, με τον τεράστιο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ να συγχαίρει τον «Βασιλιά» για την ιστορική του επίδοση, ενώ σύσσωμη η οικογένεια του Λεμπρόν, μπήκε στο παρκέ για να πανηγυρίσει μαζί του το ιστορικό του ρεκόρ, ενώ οι Λέικερς τον τίμησαν με ένα συγκινητικό video που έπαιξε στα μάτριξ του γηπέδου.

Δείτε παρακάτω το video με το ιστορικό καλάθι του Λεμπρόν και τα tweet από NBA και Λέικερς: