Μπάσκετ: Πέντε θέσεις έπεσε η Ελλάδα στο Fiba Ranking

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία μπάσκετ ανακοίνωσε το νέο Ranking των χωρών, μετά το πέρας του MundoBasket 2023. Η Ελλάδα κατόρθωσε να προκριθεί στη δεύτερη φάση των ομίλων, όπου αποκλείστηκε, τερματίζοντας μάλιστα στη 15η θέση.

Έτσι η επόμενη μέρα τη βρίσκει στο Νο14 του κόσμου, σύμφωνα με το ranking της FIBA. Η πτώση των πέντε θέσεων αυτών εξηγείται εν πολλοίς από το αποτέλεσμα του MundoBasket, αφού η Γερμανία με τον τίτλο ανέβηκε 8 θέσεις, ο Καναδάς άλλες 9 με το χάλκινο μετάλλιο ενώ η Λετονία που κατέλαβε την πέμπτη θέση στη διοργάνωση σημείωσε άνοδο 22 στο ranking.

Στην πρώτη θέση παρά την… αποτυχία τους στο MundoBasket, παρέμειναν οι Αμερικανοί, που δε βρέθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση στα μετάλλια.

Όπως φαίνεται πλέον με τα δεδομένα των 24 ομάδων, η Ελλάδα θα βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Ισπανοί και Λετονοί φαίνονται… ισχυρές υποψηφιότητες για να διοργανώσουν ένα από τα τουρνουά που θα στείλει μία ομάδα στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, ενώ αν η χώρα μας διοργανώσει κάποιο από τα Προολυμπιακά, πιθανότατα θα κληθεί να αντιμετωπίσει Σλοβενία ή Λιθουανία.