Μπάσκετ: Γλυτώνουν τον υποβιβασμό Άρης και ΠΑΟΚ!

Μπάσκετ

Κερδισμένοι από την πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται πως είναι ΠΑΟΚ και Άρης, καθώς όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, θα γλυτώσουν τον υποβιβασμό. 

«Δεν είναι σωστό να καταδικάσεις μία ομάδα εφ’ όσον υπολείπονται έξι αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος», 

εξήγησε ο Θεσσαλονικιός παράγοντας με δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση: «Είναι θέμα κοινής λογικής».

Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, όπως και άλλα θέματα που εκκρεμούν με κυρίαρχο αυτό της πιθανής ανάδειξης πρωταθλητή.

Πάντως ο Γαλατσόπουλος επισήμανε ότι η Basket League έχει τερματιστεί οριστικά, «όπως έχει συμβεί με 23 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

Ο Άρης και ο ΠΑΟΚ βρίσκονταν κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού τη μέρα που αποφασίστηκε η διακοπή των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Όταν ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ ρωτήθηκε για πιθανή συμμετοχή του αυτοεξόριστου στην Α2 Ολυμπιακού στο επόμενο πρωτάθλημα της Α1,

χαρακτήρισε την αποχώρησή του «αναίτια» και πρόσθεσε ότι «η επιστροφή του αφορά την ΕΟΚ και τον ίδιο τον Ολυμπιακό», αλλά «είναι θέμα αγωνιστικό».

Όταν σταμάτησαν τα πρωταθλήματα, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονταν μακριά από την κορυφή της Α2, αλλά είχαν ελπίδες προβιβασμού μέσω των πλέι-οφ.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες του έχουν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν τη συμμετοχή της ομάδας στην Α1 εάν δεν υπάρξουν ριζικές θεσμικές αλλαγές.