Μπακογιάννης: Να ανακτήσει η Αθήνα τη χαμένη της ευγένεια

Την ανάγκη να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στους Αθηναίους επισημαίνει ο Κώστας Μπακογιάννης, καθώς όπως σημειώνει αυτό είναι βασική προϋπόθεση για την καλή ζωή σε μία «ανθρώπινη πόλη για όλους». 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews o υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων υπογραμμίζει ότι προτεραιότητά του είναι η επιστροφή του αισθήματος της ασφάλειας στην πόλη, τόσο για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, όσο και για την αναπτυξιακή προοπτική της Αθήνας. Σχολιάζει δε πως  «το άβατο των Εξαρχείων είναι άβατο μόνο εάν δεχτούμε ότι είναι”. “Αυτή η πόλη ανήκει στους δημότες της. Σε κανέναν άλλον». 

Κληθείς να απαντήσει σε όσους τον κατηγόρησαν για ακροδεξιά ατζέντα ο κ. Μπακογιάννης αναφέρει: «Πριν από λίγους μήνες κόντευα να γίνω για μια τοποθέτηση μου, κομμουνιστής, τώρα είμαι ακροδεξιός, να δούμε τι άλλο θα γίνω συν τω χρόνω». Σημειώνει δε ότι η εγκληματικότητα και η ανασφάλεια, είναι από τα σοβαρότερα ζητήματα των Αθηναίων σήμερα και προσθέτει ότι όσοι τα ιδεολογικοποιούν, δείχνουν να μην καταλαβαίνουν το πρόβλημα. «Με το να κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα, δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Αντιθέτως, θεριεύει και πετυχαίνουμε τελικά το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θέλουμε να κάνουμε: ρίχνουμε νερό στο μύλο ακραίων δυνάμεων, τύπου Χρυσής Αυγής» τονίζει. 

Αναφέρει ότι θα συνεχίσει να πηγαίνει στις «δύσκολες» γειτονιές της Αθήνας, να συνομιλεί με τους κατοίκους και να ακούει τα προβλήματά τους σημειώνει “πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων δεν θα ζητήσω από κανένα πολίτη αυτής της πόλης που έχει προβλήματα!”

Σημειώνει τέλος ότι ο πολιτισμός της καθημερινότητας είναι όλα τα μικρά που μας μαυρίζουν τη ζωή κάθε μέρα και μας κάνουν να νιώθουμε ότι ζούμε σε μια πόλη παρατημένη. «Είναι το πλυμένο πεζοδρόμιο, είναι ο φωτισμός και οι καινούργιες λάμπες, είναι οι ράμπες για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, είναι οι καθαροί τοίχοι, είναι το πάρκο που ξαναφυτεύεται και η παιδική χαρά που συντηρείται και φωτίζεται» λέει και καταλήγει: «Θα θεωρήσω ότι πέτυχα ως δήμαρχος αν η Αθήνα ανακτήσει τη χαμένη της ευγένεια».