Μουντιάλ 2022: Η FIFA ζήτησε από το Βέλγιο να αφαιρέσει το «Love» από τη δεύτερη φανέλα του

Μουντιάλ 2022: Η FIFA ζήτησε από το Βέλγιο
Η FIFA επέβαλλε στο Βέλγιο να αφαιρέσει τη λέξη «Love» που βρισκόταν στο γιακά τη δεύτερης εμφάνισής του, που είχε για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος των «κόκκινων διαβόλων» τη Δευτέρα (21/11).

Το σχέδιο της φανέλας, το οποίο περιλαμβάνει μια διακόσμηση στο χρώμα του ουράνιου τόξου, εμπνεύστηκε από τα πυροτεχνήματα του διάσημου (και μεγαλύτερου παγκοσμίως), βελγικού dance φεστιβάλ «Tomorrowland» που αντιπροσωπεύει τη διαφορετικότητα και την ισότητα.

Ο εκπρόσωπος της βελγικής ομοσπονδίας Στέφαν Βαν Λοκ είπε ότι η FIFA απέρριψε τη φανέλα όχι λόγω των χρωμάτων, που συνήθως συνδέονται με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αλλά λόγω του εμπορικού
«δεσμού» με το Tomorrowland, καθώς το λογότυπο του φεστιβάλ ήταν ενσωματωμένο στο «ο» του «Love» που αναγραφόταν στη φανέλα.
love
Η φανέλα προθέρμανσης της βελγικής ομάδας απορρίφθηκε επίσης από τη FIFA λόγω των αναφορών της στο Tomorrowland.

Η FIFA ενημέρωσε πως επιτρέπει στο Βέλγιο να παίξει με τις δεύτερες φανέλες, εάν η λέξη «Love» είναι κολλημένη με αφαιρούμενη ετικέτα, αλλά ο Βαν Λοκ επισήμανε πως οι «κόκκινοι διάβολοι» θα παίξουν τους τρεις πρώτους αγώνες τους στον 6ο όμιλο με την «βασική», κόκκινη φανέλα τους.

love_belgium

Οι συγκεκριμένες φανέλες είναι νέο σχέδιο και παρουσιάστηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Έκτοτε, το Βέλγιο έπαιξε με αυτές σε αρκετούς αγώνες του UEFA Nations League.

Η απόρριψη της βελγικής φανέλας ήρθε λίγες ώρες αφότου η FIFA απείλησε με κίτρινες κάρτες οποιονδήποτε παίκτη φορούσε στη διοργάνωση το πολύχρωμο περιβραχιόνιο «OneLove», που εισήχθη για να υποστηρίξει τη διαφορετικότητα.

onelove

Η βελγική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε νωρίτερα τη Δευτέρα (21/11) ότι ο αρχηγός της Εντέν Αζάρ δεν θα αγωνιστει την Τρίτη (22/11) φορώντας το συγκεκριμένο περιβραχιόνιο.