Μουντιάλ 2022: Επαναλαμβάνεται ο αγώνας Βραζιλία-Αργεντινή

Βραζιλία-Αργεντινή

Την επανάληψη του αγώνα μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής, στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2022, αποφάσισε η πειθαρχική επιτροπή της FIFA, επιβάλλοντας παράλληλα αυστηρά πρόστιμα στις ομοσπονδίες των δύο χωρών.

Η εν λόγω αναμέτρηση άρχισε στης 5 Σεπτεμβρίου 2021, αλλά διακόπηκε λίγα λεπτά μετά την έναρξή της, με τις υγειονομικές αρχές του Σάο Πάουλο να πραγματοποιούν έφοδο στον αγωνιστικό χώρο,

προκειμένου να συλλάβουν και να απελάσουν τέσσερις ποδοσφαιριστές της εθνικής Αργεντινής, που είχαν ταξιδέψει από τη Μεγάλη Βρετανία, με την κατηγορία ότι παραβίασαν το πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό.

Με αρκετή καθυστέρηση, η πειθαρχική επιτροπή της διεθνούς συνομοσπονδίας αποφάνθηκε ότι το παιχνίδι θα πρέπει να οριστεί εκ νέου, έστω κι αν δεν έχει βαθμολογική σημασία, αφού και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση για τα τελικά του Κατάρ.

Στην ομοσπονδία της Βραζιλίας επιβλήθηκε πρόστιμο 550.000 ελβετικών φράγκων και σε εκείνη της Αργεντινής 250.000 (περίπου 525.000 και 238.000 ευρώ, αντίστοιχα).

Τέλος, στους τέσσερις διεθνείς Αργεντινούς που αποτέλεσαν την… πέτρα του σκανδάλου, ήτοι τους Εμιλιάνο Μπουέντια, Εμιλιάνο Μαρτίνες, Τζιοβάνι Λο Σέλσο και Κριστιάν Ρομέρο, επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού δύο αγωνιστικών, καθώς κρίθηκε ότι παραβίασαν τα πρωτόκολλα της FIFA.