Μοναδικές εικόνες από τον πλανήτη Άρη: Κυκλοφόρησε το πρώτο 4Κ βίντεο

πλανήτης Άρης

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν μοναδικές εικόνες από τον πλανήτη Άρη, καθώς κυκλοφόρησε το πρώτο 4Κ βίντεο που μας προσφέρει την πιο ζωντανή εμπειρία. 

Μια κινούμενη και εξαιρετικής ανάλυσης εικόνα του πλανήτη Άρη μας δίνει το πρώτο 4K βίντεο, που δημιουργήθηκε με την βοήθεια των εξαιρετικών φωτογραφιών τις οποίες τράβηξαν τα ρόβερ της NASΑ.

Μέσα από ένα βίντεο διάρκειας 10 λεπτών, που δημοσιεύτηκε στο YouTube, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν μια πανοραμική εικόνα από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των αχανών ερήμων του, των μεγάλων αμμόλοφων του και των απόκρημνων και βραχωδών εδαφών του.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που το υλικό του Άρη αποδίδεται σε ανάλυση 4K», όπως διευκρινίζεται στο βίντεο. Το «ταξίδι στην επιφάνεια ενός άλλου πλανήτη» 

δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τις ψηφιακές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τα ρομπότ της NASA, Spirit, Opportunity και Curiosity.

Οι φωτογραφίες «συρράφτηκαν» για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση μιας κάμερας που μετακινείται σε ολόκληρο το έρημο και άγονο τοπίο -και παρέχουν αυτό που ο αφηγητής αποκαλεί «την πιο ζωντανή εμπειρία του Άρη».

Οι τοποθεσίες που εμφανίζονται στα βίντεο φέρουν ονόματα όπως Πράσινο Ακρωτήριο, Κρατήρας Santa Maria, Καιόμενος Λόφος και Είσοδος της Κοιλάδας του Μαραθώνα.

Ορισμένες λήψεις μάλιστα απεικονίζουν και τους «φωτογράφους του έργου», δηλαδή τα ρόβερ που τραβούν τις φωτογραφίες.

Το βίντεο δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας περισσότερες από 1.000 εικόνες που τραβήχτηκαν από το Curiosity μεταξύ 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2019.

Σύμφωνα μάλιστα με τον αφηγητή, σε αυτό απεικονίζεται και η περιοχή Glen Torridon η οποία εκτιμάται ότι περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες αργίλου, ορυκτό που σηματοδοτεί την παρουσία νερού στην συγκεκριμένη περιοχή στο παρελθόν.

Να σημειωθεί ότι σε αυτό το σημείο, το 2020, οι «περιηγητές» της NASA βρήκαν αδιαμφισβήτητα στοιχεία ότι ο Άρης ήταν κάποτε ένας υδάτινος πλανήτης.