ΜΜΕ Ρόδου: ”Τουρκική ακταιωρός μία ανάσα από τις παραλίες του νησιού”!

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις. Σύμφωνα με το rodosreport.gr, ”έξω απο την Κρεμαστή βρισκόταν πριν απο λίγη ώρα σκάφος του Τουρκικού λιμενικού όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που τράβηξε συμπολίτης μας.

Η τουρκική ακταιωρός είναι εντός εθνικών χωρικών υδάτων πολύ κοντά στην ακτογραμμή της Ρόδου.”, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Χρειάζεται άμεσα η Αθήνα να πάρει θέση και να μας πει τι ισχύσει. Το συγκεκριμένο γεγονός, ίσως σχετίζεται και με το ρεπορτάζ που σας μετέφερε πριν λίγο το Πενταπόσταγμα:

Ξεκίνησαν την προπαγάνδα οι Τούρκοι με επικίνδυνα fake news. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ τους ”η Ελληνική Ακτοφυλακή πυροβόλησε ένα ιδιωτικό τουρκικό σκάφος στα ανοικτά των ακτών της Ρόδου, τραυματίζοντας 3 άτομα. 

Το περιστατικό συνέβη στις 4 π.μ. τοπική ώρα και ως αποτέλεσμα το σκάφος βυθίστηκε. 3 άτομα διασώθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή. Ένας από αυτούς είναι πολύ τραυματισμένος.’

Στο Μαξίμου ο ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος

Πυρετός διαβουλεύσεων επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΑΓΕΕΘΑ), Κωνσταντίνο Φλώρο.

Η συνάντηση έγινε προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, εντός της οποίας παραμένει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις.