Μητσοτάκης: Θα συγχαρώ σήμερα τον Ερντογαν και θα επιδιώξω μια συνάντηση! Είμαστε γνωστοί πλέον…

Την άτυπη έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας, πριν την αποψινή ομιλία του στο Περιστέρι, κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» το πρωί της Δευτέρας ενόψει της σημερινής προκήρυξης των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

«Οι πολίτες μας έδωσαν μια ισχυρή εντολή. Αν δεν υπήρχε ο σκόπελος της απλής αναλογικής, σήμερα θα είχαμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Σκοπός είναι να επιβεβαιωθεί ό,τι έγινε πριν μια εβδομάδα αφενός να επιβραβευθεί η προηγούμενη 4ετία αφετέρου για τις προκλήσεις που έρχονται μετά», εξήγησε μεταξύ άλλων.

«Θέλουμε ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση ώστε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, κάτι που δεν γίνεται με οριακή πλειοψηφία», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επισήμανε ότι το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου δεν προσμετράται στις επόμενες κάλπες.

Ωστόσο είπε ότι δεν πιστεύει γιατί κάποιος που ψήφισε ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου να μην το ξανακάνει και σε αυτές της 25ης Ιουνίου. «Ανέφικτος στόχος οι 180 βουλευτές λόγω της πιθανής παρουσίας πολλών κομμάτων στη Βουλή αλλά δεν θα ήθελα να προχωρήσω σε συνταγματικές αλλαγές μόνος μου», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η ΝΔ ήταν μπροστά και στη νεολαία. Πιστεύω ότι μιλήσαμε και μπορούμε να μιλήσουμε για τα θέματα που απασχολούν τη νεολαία, όπως τα πανεπιστήμια. Κάποιοι έβλεπαν τους νέους ως εργαλείο αντίστασης, ωστόσο εγώ δεν εξεπλάγην από το αποτέλεσμα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα αρχίζει να μετατρέπεται σε εκπαιδευτικό κέντρο, καθώς τα δημόσια πανεπιστήμια αρχίζουν να εφαρμόζουν νέα προγράμματα. Αντί να εξάγουμε, θα μπορούμε να εισάγουμε φοιτητές», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Όραμά μου είναι να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα κέντρο εκπαίδευσης με περιφερειακό βεληνεκές, κάτι που αρχίζει και γίνεται πράξη», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν κατάλαβαν τίποτα από αυτά που έγιναν την προηγούμενη Κυριακή», πρόσθεσε και τόνισε, ζητώντας συγγνώμη για την ένταση, ότι «συνεχίζουν να παρουσιάζουν την εικόνα μιας κατεστραμμένης Ελλάδας και μιας ΝΔ που υπάρχει στο φαντασιακό τους. Ακούω τις ίδιες σαχλαμάρες, όπως ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε το νερό».

«Αυτό που βλέπω από το ΠΑΣΟΚ είναι έναν λόγο που μοιάζει πολύ με του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πίστευα ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης κοπιάρει τον Αλέξη Τσίπρα, όπως η χθεσινή του ομιλία, η οποία ήταν βαθιά αντινεοδημοκρατική», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Προφανώς θα ερευνήσουμε μια ευρύτερη συναίνεση και προφανώς θα μιλήσουμε και στο ΠΑΣΟΚ για να συζητήσουμε τα άρθρα που θεωρούμε ότι μπορούν να αναθεωρηθούν», εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, απαντώντας στο σχόλιο ότι «μόνο το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να στηρίξει τη ΝΔ».

«Δεν με αφορά τι θα γίνει στο ζήτημα της αντιπολίτευσης, εμένα με ενδιαφέρει να απευθυνθώ στους πολίτες και να ακουστεί το πρόγραμμά μας. «Μια ώριμη Δημοκρατία χρειάζεται μια αξιόπιστη αντιπολίτευση», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ερώτηση σχετικά με ποιο κόμμα θα ήθελε να είναι αντιπολίτευση. «Θα σεβαστώ την κρίση του ελληνικού λαού», τόνισε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Εξηγώντας τη σημασία της πρώτης προεκλογικής ομιλίας που θα δώσει σήμερα στο Περιστέρι, είπε ότι «στις λεγόμενες λαϊκές γειτονιές έγινε κάτι που δεν είχε ξαναγίνει», αναφέροντας τα υψηλά ποσοστά της ΝΔ.

«Στα θέματα που έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, θα δώσουμε και μεγαλύτερη έμφαση στην επόμενη 4ετία, όπως το Ε.Σ.Υ που αποτελεί προτεραιότητα. Είχαμε πραγματικό άλλοθι την πανδημία, όμως τώρα οραματιζόμαστε, ένα καινούριο σύστημα υγείας στην υπηρεσία του πολίτη», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ε.Σ.Υ προτεραιότητα, άλλοθι η πανδημία «Οραματιζόμαστε ένα καινούριο σύστημα υγείας στην υπηρεσία του πολίτη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τα προβλήματα των πολιτών και όσα εξέφρασαν οι τηλεθεατές

«Έχουμε πρόγραμμα για μονογονεϊκές οικογένειες, για δωρεάν σπίτια, καθώς έχουν μεγάλη ανάγκη από στέγη. Η κυβέρνησή μας ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τους λεγόμενους “αόρατους”, καθώς χθες στην ορκωμοσία ήρθε ένας που ήταν άστεγος και βρήκε δουλειά και σπίτι με πρόγραμμα του υπουργείου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Περισσότεροι ψυχολόγοι στα σχολεία, περισσότερη εκπαίδευση για ζητήματα bullying, σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και διαφορετικότητας», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πώς θα μάθουν τα παιδιά τη διαφορετικότητα από το δημοτικό», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

pentapostagma.gr