Μητσοτάκης – ΗΠΑ: Βράδυ Δευτέρας η συνάντηση με Μπάιντεν – Όλο το πρόγραμμα

Σε ρυθμούς ΗΠΑ θα κινείται τις επόμενες ώρες και έως τις 17 Μαΐου η κυβέρνηση. Αιτία, φυσικά, η επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον και η συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πετά σήμερα (15.05.2022) για τις ΗΠΑ και το πρόγραμμα της επίσκεψής του είναι… γεμάτο. Γιατί εκτός από τη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, που είναι προγραμματισμένη για τις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας), θα γίνει και ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα μιλήσει στο Κογκρέσο, στις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης, 17 Μαΐου.

Σε ώρα Ελλάδας, πάντα, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη θα παρατεθεί η δεξίωση στο Λευκό Οίκο προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού και της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Όλο το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στις 14:30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη στην εκπομπή Morning Joe του τηλεοπτικού δικτύου MSNBC και στους δημοσιογράφους Joe Scarborough και Mika Brzezinski.

Στις 17:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με συνομιλητή τον δημοσιογράφο David Ignatius, στο πανεπιστήμιο Georgetown University

Στις 22:30 ώρα Ελλάδας ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Joe Biden, στον Λευκό Οίκο.

Στις 00:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δεξίωση που παρατίθεται προς τιμήν του στον Λευκό Οίκο από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Την Τρίτη 17 Μαΐου, στις 16:40 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Κογκρέσο, όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi.

Στις 18:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Kamala Harris.

Στις 19:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δεξίωση που παραθέτει προς τιμήν του η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στις 2:10 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δείπνο με εκπροσώπους ελληνοαμερικανικών οργανώσεων.