Μητσοτάκης: Επίσημη επίσκεψη στα χωριά της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία

Στη Χειμάρρα έφθασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτή την ώρα επισκέπτεται το ελληνικό σχολείο Όμηρος.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με μέλη και εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Επόμενοι σταθμοί της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού επί Αλβανικού εδάφους είναι η Λειβαδιά και η Δερβιτσάνη.

Εκ μέρους της αλβανικής κυβέρνησης τον πρωθυπουργό θα υποδεχθούν στη Δερβίτσανη ο Αλβανός ομόλογός του Έντι Ράμα, ενώ στη Λειβαδιά η υπουργός Περιβάλλοντος και Τουρισμού, Μιρέλα Κουμπάρο.

Ο Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με μέλη και εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

H επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρείται ιστορική, καθώς ο τελευταίος πρωθυπουργός που επισκέφθηκε τις συγκεκριμένες περιοχές ήταν ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1991.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε το ταξίδι του από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας “Ιωάννης Καποδίστριας” όπου προσγειώθηκε το πρωθυπουργικό Falcon, από το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο Chinook της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να ξεκινήσει την περιοδεία του στη Νότια Αλβανία.

Η επίσκεψη επρόκειτο να γίνει στις 7 Δεκεμβρίου αλλά αναβλήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Τον κ. Μητσοτάκη, συνοδεύουν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας και Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας.